Kahramankazan'da 19 Eylül Gaziler günü coşkuyla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kahramankazan’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahramankazan'da 19 Eylül Gaziler günü coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103. yıldönümü dolayısıyla Kahramankazan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Kurmay Yarbay Ertaç Olgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, ilçe protokolü, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

whatsapp-image-2024-09-20-at-10-26-11-1.jpeg

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda, öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

whatsapp-image-2024-09-20-at-10-26-11.jpeg

Etkinlikler kapsamında şehit yakınları ve gaziler, Kumpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında ağırlandı. Kahvaltının ardından şehitlik ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılarak dualar edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kubat, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Ayrıca gazileri evlerinde de ziyaret eden Kubat, sohbet ederek her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

whatsapp-image-2024-09-20-at-10-26-10.jpeg

Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında: “Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103' üncü yıl dönümü münasebetiyle her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’ü bu yıl da büyük bir onurla kutluyoruz. Şanlı tarihimizin her zorluğuna karşı istiklal mücadelesinde canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun. Vatanımız için canlarını siper eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız.” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.