Kahramankazan'da 'kahraman' ünvanı ne zaman verildi?

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı en yoğun direnişin verildiği yer Ankara'nın Kazan ilçesi oldu. 9 kişinin şehit olduğu Kazan ilçesine 25 Ekim 2016 tarihinde Kahraman ünvanı verildi. Peki, o gece Kahramankazan'da neler oldu?

Kahramankazan'da 'kahraman' ünvanı ne zaman verildi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

15 Temmuz gecesi darbecilerin, darbeyi yönettiği Akıncı Hava Üssü Kahramankazan'da bulunuyordu. Darbe girişimini engellemek için sokağa dökülen halk darbecilere karşı büyük bir mücadele gösterdiler. Kahramankazanlılar o gece sivillere bomba yağdıran F-16'ların uçuşunu engellemek için elektrikleri kesip, tek gelir kaynakları olan ekinlerini yaktılar.

15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da darbecilere verdikleri mücadelede Ali Anar, Ümit Güder, Lokman Biçinci, Ali İhsan Lezgi, Hasan Yılmaz, Yasin Yılmaz, Ömer Takdemir, Emrah Sapa, Samet Cantürk şehit düştü. 9 kişinin şehit düştüğü Kahramankazan'da 92 kişi gazi oldu. Kahramankazan halkının 15 Temmuz gecesi yaşadıkları Mesut Gengeç'in yönetmenliğini yaptığı 'Yanık Buğdaylar Belgeseli'nde anlatıldı.

Kahramankazan halkının darbeciler karşısında yaptığı fedakarlıklar ve mücadeleler sonucunda 25 Ekim 2016 tarihinde kabul edilen kanunla Kazan'a 'Kahraman' ünvanı verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.