Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç müjdeyi verdi: Çiftçilere destek geliyor

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, 14. Kalecik Karası Üzüm Festivali'nde anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Başkan Karakoç, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir!" sözünü hatırlatarak üreticiye gerekli desteği vereceklerini duyurdu.

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç müjdeyi verdi: Çiftçilere destek geliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kalecik Karası Üzüm Festivali'nde üreticileri ziyaret ederek, festivalin ve ilçenin tanıtımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. anadolugazete.com.tr'ye konuşan Karakoç, festivalin amacını ve çiftçilere yönelik desteklerini anlattı.

"SADECE FESTİVALLERDE DEĞİL HAFTA SONLARI DA ZİYARET EDİLEN BİR İLÇE HÂLİNE GELMEK İSTİYORUZ"

Festivalin, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şirin bir ilçe olan Kalecik’in tanıtımında büyük rol oynadığını belirten Karakoç, “Bu festivalimizi diğerlerinden daha iyi, daha kalabalık ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kalecik’imizi sadece festivallerde değil, hafta sonları gezip görebileceğiniz bir yer haline getirmek istiyoruz.” dedi.

satilmiskarakoc1.jpg

"MEVSİM DEĞİŞİKLİKLERİ ÜRETİCİYİ ETKİLEDİ"

Karakoç'un açıklamaları sadece festivalle sınırlı kalmadı. Karakoç, iklim değişikliklerinin üreticiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve bu durumun verim düşüşüne neden olduğunu belirtti. “Kar yağması ve yazın erken gelmesi üreticimizi etkiledi. Bu durumun farkındayız ve önümüzdeki dönemde çiftçilerimize gereken desteği vereceğiz” diyen Karakoç, destek çalışmalarına dair bilgi verdi.

satilmiskarakoc2.jpg

ÇİFTÇİYE PEŞİN ÖDEME İLE DESTEK

Başkan Karakoç, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir!" sözünü hatırlatarak, köylülerin desteklenmesinin önemini vurguladı. Bu bağlamda, hayvan yemi olarak üretilen mısır silajlarının çiftçilerden peşin ödeme ile satın alındığını ve hayvan üreticilerine yüzde 52 destek ile dağıtılacağını duyurdu. Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, “Bu destekler, çiftçilerimizin ve hayvan üreticilerimizin ekonomik durumunu iyileştirmek ve sürdürülebilir üretimi teşvik etmek amacıyla başlattığımız önemli bir adım.” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.