Kalecik'te Tarihi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı

Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan 'Kalecik Tarihi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni, yoğun katılımla gerçekleşti.

Kalecik'te Tarihi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın Kalecik ilçesinde kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Tarihi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Vali Yardımcısı Gürsoy Osman Bilgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül, TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcıları Hamdi Balaban, Abdurrahman Özkan ve vatandaşlar katıldı.

KALECİK TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, gerçekleşen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri zaman vaat ettikleri 61 seçim vaadinden önemli bir kısmını yerine getirdiklerini belirtti. Eser, hizmet ve gönül belediyeciliğini öne çıkaran birçok proje olduğunu ifade eden Kalkan, Kalecik'in marka değerini artıracak ve Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden biri haline getirecek hizmetleri hükümetin desteğiyle hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Temel atma töreninin, Kalecik tarihinin en büyük projesi olduğunu vurguladı.

kalecik.jpg

"DAHA YAŞANABİLİR BİR KALECİK İÇİN BAŞLANGIÇ"

Kalkan, projenin yaklaşık değerinin 2 milyar liraya yaklaştığını belirterek, bu dönüşümün daha yaşanabilir bir Kalecik için bir başlangıç olduğunu ifade etti. Deprem felaketini yaşadıktan sonra, bu tür dönüşümlerin ne kadar doğru olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın bu konuya verdiği önemin ne kadar haklı olduğunu vurguladı. Kalkan, projenin gelecek kuşaklar için önemli bir adım olduğunu ve deprem bölgesine yapılan ziyaretlerde bu gerçeği net bir şekilde gördüklerini söyledi.

TARİHİ DOKUYA UYGUN BİR ŞEKİLDE REVİZE EDİLECEK

Kalecik Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılacak. Projeyi hayata geçirmek için 11,6 hektarlık bir alanda çalışmalar yapılacak. Eski yapı stoğu sebebiyle can ve mal güvenliği tehlikesi oluşturan bölge için yapılan tespit ve değerlendirme çalışmalarının ardından başlatılan proje kapsamında, riskli alanlar tarihi dokuya uygun bir şekilde revize edilecek.

toren.jpg

BÖLGE TURİZME AÇILACAK

Proje kapsamında, 78 konut, 2 butik otel, 5 restoran, 136 işyeri, arastalar ve müzelerin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projenin gerçekleşmesiyle, Kalecik'in Ankara'nın en çok turist çeken ilçesi haline gelmesi hedefleniyor. Ayrıca, bölgedeki tarihi Kalecik evleri ve tescilli yapıların restorasyon çalışmaları tamamlanarak bölge turizme açılacak. Proje kapsamında şu ana kadar 1 tarihi yapının restorasyonu tamamlandı ve 1 tarihi hamamın restorasyon ihale süreçleri tamamlandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.