Kazan'ın Kahraman ünvanını alışının 8. yıl dönümü kutlandı: "Burası Kahramankazan, burası er meydanı"

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde halkın direnişinin sembol noktalarından biri haline gelen Ankara’nın Kahramankazan ilçesine, TBMM tarafından “Kahraman” unvanının verilmesinin 8. yıl dönümü nedeniyle bir anma töreni düzenlendi.

Kazan'ın Kahraman ünvanını alışının 8. yıl dönümü kutlandı: "Burası Kahramankazan, burası er meydanı"
Yayınlanma:

Kahramankazan Belediyesi önünde yapılan törene, Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kenan Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler tarafından “15 Temmuz” temalı şiirler okundu. Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan halkının vatan sevgisiyle dolu olduğuna vurgu yaparak, “Memleketimize göz diken hainler var, ama burası Kahramankazan, burası er meydanı” dedi.

Kahramankazan 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Akın da törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, ilçe halkının bu yıl buruk bir anma yaşadığını ifade etti. Akın, “Dün 15 Temmuz’da ülkemizi yıkmaya çalışan hainler bugün yine iş başında. Kahramankazan’dan tüm hainlere sesleniyoruz; bu vatanın bir karış toprağını, bir çakıl taşını bile vermedik, vermeyeceğiz” diyerek şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Tören, şehitler için yapılan duayla sona erdi ve Kahramankazan’ın kahramanlık unvanı bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.