Keçiören Belediyesi güvenlik personeline afet ve yangın eğitimi verildi

Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliğiyle belediyede görev yapan güvenlik personeline "Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi" düzenledi.

Keçiören Belediyesi güvenlik personeline afet ve yangın eğitimi verildi
Yayınlanma:

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ceyhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Afet Eğitimleri Şube Müdürü Ali Civelek ve AKUT temsilcilerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleşen eğitim, afetler ve yangınlar karşısında güvenlik personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, açılış konuşmasında afetlere karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek, gönüllülerin afetlere hazırlık sürecindeki katkısına vurgu yaptı. Erel, “Toplumun her bireyinin olası afetler karşısında sorumluluk alması, dayanıklılığımızı artıracaktır” dedi.

aw312547-04.jpg

AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

AKUT Ankara gönüllüsü Ergun Padır, güvenlik personeline afetler öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında doğru müdahale yöntemleri ve acil durum planlaması hakkında bilgi verdi. Padır, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur” sözünü hatırlatarak, afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

YANGINLARA HIZLI VE ETKİLİ MÜDAHALE

İtfaiye Amiri Nurettin Ayaz ise yangınla mücadele konusunda güvenlik personeline eğitim verdi. Yangın söndürme teknikleri, acil durum yönetimi ve ekip koordinasyonu gibi konulara değinen Ayaz, gerçek yangın senaryolarından örnekler vererek, yangın anında hızlı ve etkili müdahalenin önemine dikkat çekti. Eğitimde ayrıca, yangın güvenliği ekipmanlarının doğru kullanımı anlatıldı ve yangın tüpü kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.

aw312547-03.jpg

K-9 KÖPEKLERİNİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Eğitimin sonunda Ankara İtfaiyesi K-9 Arama Kurtarma ekibi, afetlerde önemli rol oynayan eğitimli köpekleri ile bir gösteri gerçekleştirdi. Güvenlik personeline verilen sertifikalarla program sona erdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.