Keçiören Belediyesinden önemli çalıştay!

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Belediye Başkanları Birliği iş birliğiyle, "Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İş Birliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında önemli bir çalıştay düzenlendi.

Keçiören Belediyesinden önemli çalıştay!
Yayınlanma:

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe eski belediye başkanları, valiler ve bürokratlar katılım gösterdi. Toplantıda, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki iş birliğinin, belediye hizmetlerinin toplumun farklı kesimlerine ulaştırılmasındaki kritik rolü vurgulandı.

"STK’LAR İLE DİRSEK TEMASINDAYIZ"

Toplumsal beklentileri belediyelere aktarmada STK’ların baş aktörlerden biri olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, yaptığı konuşmada, “Yaptığınız işi kıymetli buluyorum. Belediye olarak STK’lar ile sürekli dirsek temasındayız. Ortak akılla çözülemeyecek sorun yoktur” dedi.

caistay.jpg

GENİŞ KATILIMLA ZENGİNLEŞEN ÇALIŞTAY

Çalıştaya, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Yeloğlu ve Ankara İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Hayrettin İpekoğlu’nun yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Proje Koordinatörü Sermet Başaran, çalıştayın açılışında projenin detayları hakkında bilgilendirme yaptı.

UZMANLARDAN DEĞERLİ KATKILAR

Alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla zenginleşen çalıştayda, ilk sözü Prof. Dr. Ruşen Keleş aldı ve “Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğinin Önemi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından, Vali Hasan İpek “Doğal Afetler ve Belediye-STK İş Birliği” konulu sunumuyla toplantıya katkı sundu. Prof. Dr. Azize Serap Tunçer ise “Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılımda STK’ların Rolü ve Önemi” konusunu ele aldı. Ömer Şan, toplumun farklı kesimlerinin yönetime dâhil edilmesi bağlamında “Kent Konseyi Kavramı ve Çalışmaları” hakkında bilgiler verdi.

KATILIMCILAR SERTİFİKA ALDI

Toplantıda ayrıca Keçiören Belediyesi tanıtım videosu gösterildi ve "Sivil Toplum Kuruluşlarının Sorunları ve Belediyelerden İstek ve Beklentileri" konulu bir anket uygulaması yapıldı. Çalıştayın sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.