Keçiören'de gerçekleşen 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Keçiören Belediyesi Bağlumspor Kulübü ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri'ne katıldı. Ayağı kırık olduğu için yürümekte zorlanan Özgür Özel, konuşma yapacağı sahneye golf arabasıyla ulaştı.

Keçiören'de gerçekleşen 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu bir araya geldi
Yayınlanma:

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yer aldığı etkinlikte Özgür Özel, Paris Olimpiyatları’nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile birlikte Taha Akgül’ün bronz madalya kazanmasını izlediğini hatırlattı ve "Taha Akgül'ü alnından öptüm ama Türkiye olarak olimpiyatlardan boynu bükük döndük. Sıralamada 63. sırada yer almak gibi bir sonuçla karşılaştık. Bu durumu kabullenmek ve üzülmek bizim işimiz değil; çözüm üretmek, gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmek için ne gerekiyorsa yapmak bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda, belediye başkanlarıyla Türkiye'nin olimpiyatlara nasıl daha iyi hazırlanabileceği üzerine değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. Özarslan'ın minder güreşlerinin önemini vurguladığını aktaran Özel, Karakucak güreşlerinin, güreşçilerin yetiştiği bir temel olduğunu ve bu spor dalına daha fazla değer verilmesi gerektiğini söyledi. Özel, Türk güreşçilerin uluslararası arenada başarıyla temsil edilmeleri için Karakucak güreşlerine ve pehlivanlara her zaman destek olacağını vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise konuşmasında, geleneksel sporların milli değerlerle buluşmasının önemine değindi. Bu sporların milli şuur ve ay yıldız gururuyla motive edilmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, "Pehlivanlarımız, milli hasretleri önce yüreklerine işler, sonra da uluslararası arenada milletimizi başarıyla temsil ederler. Onları doğru beslenme, iyi eğitim ve ahlakla yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdur" dedi. Dervişoğlu, güreşin sadece fiziksel bir mücadele değil, aynı zamanda milli değerlerin yaşatıldığı bir alan olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.