Keçiören'de köpekler saldırmıştı: 12 saatlik mucize operasyonla gülüşüne kavuşmak üzere!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Aralık 2023'te sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan 12 saatlik bir operasyon sayesinde sağlıkla gülümseyeceği günlere bir adım daha yaklaştı.

Keçiören'de köpekler saldırmıştı: 12 saatlik mucize operasyonla gülüşüne kavuşmak üzere!
Yayınlanma:

Minik Tunahan, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Uzun ve ekibinin gerçekleştirdiği bu kritik ameliyat ile sağlığına kavuşma yolunda büyük bir adım attı.

HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

Evinden çıkıp okuluna giderken çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan Tunahan, ilk günden itibaren HÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Geçen haftalarda 15’inci ameliyatını geçiren Tunahan, yaklaşık 12 saat süren operasyonla başına sırtından alınan deri nakledildi. Prof. Dr. Hakan Uzun, Tunahan’ın sağlık durumu ve ameliyatın detaylarını anlattı. Tunahan’ın başvurduğunda çok ağır durumda olduğunu belirten Uzun, "Tunahan’ın saçlı derisinde maalesef çok ciddi oranda, dörtte üç oranında doku kaybı mevcuttu. Bu doku kaybı, vücudunun bir yerinden alınan dokunun mikrocerrahi yöntemle nakledilmesiyle kapatılabilecekti" dedi.

ZORLU OPERASYONUN BAŞARISI

Ameliyat öncesinde Tunahan'ın sırt bölgesine balonla doku genişletme uygulaması yapılarak derinin nakle hazırlandığını belirten Uzun, ameliyatın detaylarını şöyle anlattı: "Dokuyu yeterince büyütebildikten sonra büyük ameliyata geçtik. Bu ameliyatta önce balonu çıkarttık ve onunla beraber kazandığımız deriyi ve kası aldık. Ardından boyun bölgesinde bulduğumuz damarlarda gerekli onarımları yaparak, baş bölgesindeki bütün doku eksikliğini kapattık."

TUNAHAN’IN İYİLEŞME SÜRECİ

Tunahan’ın ameliyatı iki ayrı ekip tarafından gerçekleştirilirken, plastik cerrahi ekibi yanında birçok farklı disiplinden uzman ve sağlık personeli büyük emek harcadı. Prof. Dr. Uzun, "Ameliyat sonrası ilk 24-48 saat çok kritiktir. Saç teli kadar ince damarların nakli yapılıyor ve bu damarlarda özellikle çocuk hastalarda pıhtılaşma olabiliyor. Ne mutlu ki böyle bir durum yaşamadık, ameliyatımız başarıyla sonuçlandı" dedi.

Tunahan’ın doku kaybı veya revizyon ameliyatına gerek kalmadan sağlıkla taburcu edildiğini belirten Uzun, minik Tunahan’ın halihazırda pansumanlara gelip gittiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Uzun, "Tunahan şu an gayet iyi. Yüzündeki gülümsemeden içindeki yaraların da bir miktar iyileştiğini gözlemleyebiliyoruz," diyerek, Tunahan’ın fiziksel ve ruhsal iyileşme sürecinin olumlu ilerlediğini belirtti.

TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ BİR BAŞARI

Prof. Dr. Hakan Uzun, Türkiye'nin ilk mikrocerrahi ameliyatlarının önemli bir kısmının Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirildiğini ve bu zorlu ameliyatların ülkemiz adına gurur verici olduğunu ifade etti. "Bunlar, Türkiye'de az sayıda yapılan, zorlu ameliyatlar. Bu ameliyatların gerçekleştirilebilmesi ülkemiz adına da gurur verici," diyerek, Hacettepe Üniversitesi’nin bu alandaki öncü rolünü vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.