Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz 13 saat ameliyat oldu: Tuhanan'ın psikolojik sorunları sürüyor

Ankara'da geçen yıl Aralık ayında okula giderken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz, 15'inci ameliyatının ardından hastaneden taburcu edildi. Yılmaz'ın psikolojik sorunları ise sürüyor.

Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz 13 saat ameliyat oldu: Tuhanan'ın psikolojik sorunları sürüyor
Yayınlanma:

Geçen yıl Keçiören ilçesi Kafkaslar Mahallesi'nde okula giderken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde üç ay süren tedavisinin ardından Mart ayında taburcu edilmişti. Ancak, 26 Haziran'da geçirdiği 13 saat süren 15'inci ameliyatla deri nakli yapılan Tunahan, yeniden taburcu edildi. Tunahan’ın yaraları büyük oranda iyileşse de yaşadığı travma nedeniyle kendini eve kapattı ve ziyaretine gelen arkadaşlarından bile korkuyor.

BABA HALİL YILMAZ: "TUNAHAN'IN YAŞAMASI BİLE BİR MUCİZE"

Tunahan'ın babası Halil Yılmaz, oğlunun durumunu şöyle anlattı: "Şu anda durumu gayet iyi. Üç ay sonra bir ameliyatı daha var. En büyük ve en riskli ameliyatı buydu. Uzun süre kan aradık. Biz hayvan karşıtı değiliz, sokakta ya da evde hayvan beslenmesine karşı değiliz. Ancak başıboş köpekler yüzünden çocuklarımızı tek başına bakkala bile gönderemiyoruz. Tunahan'ın vücudunda kas yoktu, sırtına balonlu besleme yapıldı ve oradan alınan deri kafasına nakledildi. Tunahan'ın yaşaması bile bir mucize. Şu ana kadar büyük ve küçük olmak üzere toplam 20-25 ameliyat geçirdi."

TUNAHAN YILMAZ'IN PSİKOLOJİK SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Tunahan'ın yaşadığı psikolojik travmayı da vurgulayan baba Yılmaz, "8 aydır ilk kez yemesi içmesi iyi. Ancak psikolojik sorunları devam ediyor. Çok korkuyor, sinirli ve agresif. Köpekleri gördüğünde sayıyor ve o gece lambayı söndürmek istemiyor. Hayvan canlısı olan çocuk artık hayvan istemiyor. Sokakların güvenli hale getirilmesini istiyoruz. İnşallah Tunahan son olur." dedi.

Tunahan'ın tedavi süreci ve yaşadığı zorluklar, sokak hayvanlarının kontrol altına alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.