Keçiören'de Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni coşkuyla gerçekleşti!

Keçiören Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni, Lavanta ve Gül Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Şölene, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve birçok ülkenin büyükelçileri katıldı.

Keçiören'de Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni coşkuyla gerçekleşti!
Yayınlanma:

Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Keçiören'de uluslararası bir şölen düzenlenmesinin kendisini gururlandırdığını belirtti ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk kültürünün Orta Asya'dan yayıldığını vurgulayarak, TÜRKSOY gibi kuruluşlarla iş birliğinin önemine dikkat çekti. Kardeş ülkelerle dostluğun güçlendirilmesinin ve kültürel organizasyonların bu süreçteki rolünün altını çizdi.

kecioren.jpg

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Türk dünyasının dört bir yanındaki cumhuriyetlere selam gönderdi ve Türk milletinin ortak değerlerinin önemini vurguladı. Özarslan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, gelecekte de aynı ruhla hareket edeceklerini ifade etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk kültürünün birleştirici rolüne ve organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Şölende, Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Yöresel Yemek Lezzetleri Yarışması'nda Keçiören Belediyesi, 'En İyi Lezzet' ödülüne layık görüldü. Ödül, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz tarafından Başkan Özarslan’a takdim edildi

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.