Kıbrıs Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor!

Mamak ilçesinin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kıbrıs Kanyonu, zengin flora ve faunasıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Tarihi mimarisi ve eşsiz doğasıyla ziyaretçilerini adeta büyüleyen kanyon, şehir merkezine sadece 20 km uzaklıkta bulunuyor ve hem Mamak hem de Ankara turizmine büyük katkı sağlıyor.

Kıbrıs Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor!
Yayınlanma:

Doğaseverlerin ve tarih meraklılarının uğrak noktası haline gelen Kıbrıs Kanyonu, Elmadağ eteklerinde, Kıbrıs Köyü'ne ulaşan bir vadi olarak konumlanıyor. Tarihi su yollarıyla ünlü olan kanyon, eski dönemlerde Ankara'nın ve Roma Hamamı'nın su ihtiyacını karşılamasıyla da biliniyor. Kanyonun içinde bulunan ayva ve fındık ağaçları, piknik alanları ve şelaleler, ziyaretçilere doğayla iç içe olma fırsatı sunuyor.

DOĞANIN VE TARİHİN BULUŞMA NOKTASI

Kıbrıs Kanyonu, doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi dokusuyla da ilgi çekiyor. Binlerce yıllık tarihi su arklarının yer aldığı kanyon, 3. derece doğal sit alanı ve 1. derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında. Sarp kayalıkların arasından akan çay ve berrak suyu, doğaseverlere eşsiz bir manzara sunuyor.

kanyon.jpg

Kanyon, aynı zamanda birçok endemik bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Bu yönüyle doğa sporları tutkunlarının yanı sıra biyolojik çeşitlilik meraklılarını da cezbediyor. Kanyonun 8 km'lik yürüyüş parkuru, ziyaretçilere hem doğanın hem de tarihin izlerini keşfetme imkanı tanıyor.

NASIL ULAŞILIR?

Kıbrıs Kanyonu'na ulaşmak oldukça kolay. Nata Vega Alışveriş Merkezi'nden Kırıkkale-Samsun istikametine doğru çevre yoluna çıkarak Kıbrısköy çıkışından ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk yaklaşık 12 km sürüyor. Alternatif olarak, Konya Yolu'ndan Samsun Yolu'na bağlanarak da kanyona ulaşmak mümkün.

kanyon2.jpg

DOĞA TUTKUNLARINA EŞSİZ BİR DENEYİM

Kıbrıs Kanyonu, sunduğu doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Ankara'nın gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan kanyon, doğayla baş başa kalmanın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.