Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri Ulus’ta açıklama yaptı!

Kiracılar çözüm için Antalya’dan Ankara’ya geldi. TBMM’de görüşme sonrası Kiracılar Dayanışması Platformu Ulus’ta açıklama yaptı.

Kiracılar Dayanışma Platformu üyeleri Ulus’ta açıklama yaptı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: anadolugazete.com.tr

Kiracılar Dayanışma Platformu yöneticileri ve üyeleri fahiş kira artışlarına yönelik dikkat çekmek ve çözüm önerilerini Meclis’e sunmak için Antalya’dan Ankara’ya yürüdü. TBMM’de partilerle görülen platform üyeleri görüşme sonrası Ulus Atatürk Heykeli’nde basın açıklaması yaptı.

Son yıllarda artan enflasyon ve devamında kiralara gelen fahiş zamlarla zor zamanlar geçiren kiracılar çözüm arayışına girdi. Kiracılar Dayanışması Platformu üyeleri konuya dikkat çekmek için Antalya’dan Ankara’ya geldi. Konuya dikkat çekmek ve 36 maddelik çözüm önerilerini Meclis’te ki partilere sunan platform ardından Ulus Atatürk Heykeli’nde basın aşıklaması yaptı.

4-001.jpg

“ANAYASAL OLAN BARINMA HAKKI ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI”

Ulus Atatürk Heykeli önünde açıklama yapan Kiracılar Dayanışma Platformu sözcüsü Seda Kul şu açıklamayı yaptı: “Kiralık konut fiyatları son bir yılda ülkemizde bildiğiniz üzere çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmiştir. Bu durum biz dar gelirli, emekli öğrenci, memur ve asgari ücretli tek maaşla geçinmeye çalışan tüm vatandaşları barınma konusunda derinden etkilemiştir. Bizler Antalya'dan başlatmış olduğumuz Kiracılar Dayanışması Platformu ile bir senedir bu konu ile ilgili yedi kez basın açıklaması ve Antalya ilimizde yürüyüşler düzenledik. Türkiye'nin kanayan yarası olan barınmayla ilgili her ilimizde her ilimiz için mücadele vermekteyiz. Barınma sorunu, pandemi koşullarında gitgide zorlaşırken ülkemizin yaşamış olduğu deprem, Rusya- Ukrayna savaşı da bu durumu tetiklemiştir. Maaşlara yapılan zamlar, enflasyon karşısında hızla erirken, yurttaşlar büyük istihdam ve gelir kayıpları yaşamışlardır. Başta Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi daha birçok büyük şehrimiz olmak üzere son bir senedir ortalama kiralar asgari ücreti de geçmiştir. Gün geçmiyor ki platformu kurduğumuzdan bu yana hem bizler de hem bizlere gelen sosyal medyalardan duyup gördüğünüz birtakım olaylar ve yaşanmaktadır. Yüzde 25 zam oranı ile getirilen çözüme uyulmayarak kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları fahiş fiyat istemleriyle daha da artmıştır. Bu durum biz dar gelirli vatandaşlarız. Son derece psikolojik olarak etkilemiş ve sahipsiz bırakıldığı hissiyatı doğurmuştur. Arabuluculuk sistemi de bu duruma çare olmamıştır. Aksine adliyelerin yoğunluğu, tahliye taahhütnamesi dayatması sebep gösterilerek dolup taşmıştır. Çocuklarımız sıcak bir çatı altında değil; parklarda eşyalarının başında nöbet tutmaya mahkum edilmiştir. Adliyelerin yolunu bilmeyen yaşlılarımız evden tahliye edilme korkusu ile kendilerini anlatma derdine düşmüşlerdir. Artık evlerde huzur kalmamıştır. Önceden ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir toplumken şimdi para hırsı yüzünden ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmiştir. Bizler eskiden olduğu gibi karşı karşıya değil, yan yana olmak istiyoruz. Maaşlarımızın tamamını, ev kiralarına vermek istemiyoruz. Barınma, Anayasal haktır ve devletimiz bunu gerekli düzenlemeler ile Türk halkına sağlamalıdır.“

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum