Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklama üzerine gözler emlak piyasasına çevrildi. Konu hakkında açıklama yapan Emlak Danışmanı İlyas Doğu, “Piyasa dinamikleri için olumlu bir adım. Fiyatlar kendiliğinden oluşmalı, ekonomik göstergeler iyi olunca kiralar da düşecektir.” dedi.

Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Emlak Danışmanı İlyas Doğu, piyasanın denetim eksikliği nedeniyle birçok yanıltıcı ilanla dolduğunu ve bu durumun balon bir piyasa oluşturduğunu belirterek, yetkili mercilere büyük görev düştüğünü ifade etti.
Doğu, emlak danışmaları olarak konut fiyatlarındaki artışı ‘olağanüstü’ bir durum olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, Fırsatçılık çok fazla. Bu fiyatlarla iyi bir satış sürecinin yürütüldüğünü düşünmüyorum. Fiyatların düşeceğini öngörüyoruz. Fırsatçı mülk sahipleri de bir an önce bu fikrinden vazgeçmeli yoksa yakın zamanda onlar da kiracı bulamayabilir.” dedi.

untitled-1-1.jpg

YABANCI YATIRIMCININ TALEBİ DÜŞTÜ

Yabancı yatırımcıların eskisi gibi konut almadığını ve bu durumun fiyatların gerilemesi için olumlu bir gelişme olduğunu belirten Doğu, “Konut maliyetleri artmaya devam ediyor. Ancak talepteki düşüş fiyatları da etkileyecek. Yabancı yatırımcı konuta ilgisini azalttı. Eskisi gibi konut alımı gerçekleştirilmiyor. Vatandaşlarımız ise tasarrufu tercih ediyor. Tabii ki bu süreçte faiz artırımının etkisi var. Faizler artınca piyasa da durdu. Vatandaşlarımız da yatırım tercihini ya erteledi ya da farklı alanlara yöneltti.” diye konuştu.

ANKARA’DA KONUTLARA YAZ SEZONU ETKİSİ

Ankara genelinde satılık konut ilanlarının çoğalmaya başladığını belirten Doğu, yaz sezonunun gelmesiyle birçok kişinin yazlıklarına veya köylerine gideceğini ve bu nedenle piyasanın daha da durgunlaşacağını öngördüklerini ifade etti.

Doğu, konut maliyetlerinin artmaya devam etmesine rağmen eylül ayına kadar fiyatların makul seviyelere ineceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum