Kırşehir Valisi Buhara: "TRAVELEXPO Ankara Fuarı bölge turizmini canlandıracak"

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, TRAVELEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin anadolugazete.com.tr’ye yaptığı özel açıklamada, “Bugün 6.'sı düzenlenen TRAVELEXPO Ankara Fuarı, Ankara özelinde çevre illeriyle birlikte bölgenin turizmini canlandıracak.” dedi.

Kırşehir Valisi Buhara: "TRAVELEXPO Ankara Fuarı bölge turizmini canlandıracak"
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI
FOTOĞRAF: SAMET EKER

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, TRAVELEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarına ve Ankara’ya ilişkin anadolugazete.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Ankara’nın çok önemli bir şehir olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Buhara, “Yüz yıllık bir başkentimiz var. Ankara Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmakla şereflenmiş bir şehir. Dolayısıyla hepimizin göz bebeği bir şehir.” dedi.

Vali Buhara, Ankara’nın çok önemli bir şehir olduğundan söz ederek, şunları söyledi:

Ankara, turizm sektöründe istenilen düzeyde değil. Şu ana gelene kadar Ankara'nın turizmle olan ilişkisi beklenenin biraz altında. Aslında Ankara hem tarihi geçmişi itibariyle hem taşıdığı değerler itibariyle milli mücadeleye ocaklık yaptı. Ankara, ülkemizin önemli şehirlerinden birisi. Türkiye'nin merkezinde olan Ankara, ulaşım imkanlarının çok rahat olduğu bir şehir. Bu nedenle daha fazla turist, daha fazla turizm potansiyeli taşıyan bir il.”

kirsehirvalisi.jpg

“FUAR SAYESİNDE BÖLGE TURİZMİ CANLANACAK”

Vali Buhara, TRAVELEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin, “Bugün 6.'sı düzenlenen EXPO Ankara Fuarı'ndayız. Fuar, Ankara özelinde çevre illeriyle birlikte bölgenin turizmini canlandıracak.” diye konuştu.

Kırşehir’in Ankara’ya çok yakın mesafede olduğunu belirten Buhara, “Kırşehir bildiğiniz üzere Ankara'ya 3 tane farklı yoldan bağlantısı olan bir şehir. 3 tane bölünmüş yolla irtibatı olan illerden bir tanesi. Üstelik bir buçuk, 2 saatlik bir mesafede.” ifadelerine yer verdi.

Kırşehir’in kültürel değerlerinin çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Vali Buhara, Kırşehir Ahilik Müzesi, Japon bahçesi ve arkeolojik alanlarıyla Kırşehir’in çok önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Kırşehir’in özellikle Kapadokya gibi önemli turizm noktalarına çok yakın mesafede olduğunu kaydeden Vali Hüdayar Mete Buhara, şunları kaydetti:

“Kırşehir, Ankara'ya yakınlığı ve Kapadokya'ya bir saat olması hasebiyle aslında çok avantajlı bir noktada. Dolayısıyla çevre illerde bu turizm hareketinden mutlaka nasiplenecektir. Ankara’da başlayan bir hareket mutlaka çevre illeri etkileyecektir. Çevre illerde gerekli hazırlığı yapar. Hem Ankara'nın hem çevre illerinin beraber turizm gelişir.”

“KIRŞEHİR AHİLİĞİN BAŞKENTTİ”

Buhara, Kırşehir’in önemli turizm noktalarından biri olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kırşehir'de Seyfe Gölü'nde flamingoları bulunuyor. Hirfanlı Barajımız var, İç Anadolu denizi dediğimiz. Burada sahil şeritlerimiz var. Su sporları yapılabilecek yerlerimiz var. Uluslararası nitelik kazandırmaya çalıştığımız bir gençlik kampımız var. Kırşehir Ahiliğin başkenti. Üstelik de bütün ülkenin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da ilgi ve takip ettiği ve çok sevdiği müzik insanlarımız var. Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş gibi önemli sanatçıların çıktığı bir şehir. Dolayısıyla bu anlamda da şanslıyız. Aslında ve değerlendirebileceğimiz başta ekolojik turizm olmak üzere çok fazla değerimiz var. Yeter ki bunları doğru formatta, doğru yaklaşımla, doğru bir şekilde tanıtalım.”

"KIRŞEHİR ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

Kırşehir'de çok önemli değerler olduğunun altını çizen Buhara, şunları kaydetti: “Kültürel ve mana turizmi dediğimiz turizm anlamında da bir potansiyeli taşıyor. Ahi Evran Ahilik'in kurucusu biliyorsunuz. Aşık Paşa yine ülkücünün öncülerinden birisi. Yunus Emre Türbesi var. Hemen bizim orada Aksaray'la bizim tam sınırımızda. Dolayısıyla Yunus Emre’nin var. UNESCO tarafından müzik şehri ilan edilen bir şehir. Türkiye'de sadece 1 tane şehir var. Müzik şehir olarak kabul edilmiş şehir. Bu anlamda da Kırşehir gelişmeye turizm anlamında da önü çok açık olduğunu düşünüyorum. Yeter ki biz gerekeni yapalım. Bunu da yapacağız.”

Vali Buhara, Kırşehir’de de ilerleyen yıllarda turizm fuarlarının düzenlenebileceğine işaret ederek, Fuar düzenleyebilmek için bir altyapı lazım ve o anlamda da bazı sıkıntılarımız var. Bir fuar düzenleyebilecek nitelikte şu an için yeterli imkanlarımız maalesef yok. Ama mutlaka bunun Anadolu'nun her şehrinde gerçekleşmesi lazım.” diyerek sözlerini tamamladı.

 Editör
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.