Kırşehirli Dernekler Federasyonu tek vücut olmaya devam ediyor!

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu ile dernek başkanlarının katılım sağladığı genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Ankara'da TZOB otelde yapıldı.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu tek vücut olmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, toplantıda yaptığı konuşmada, federasyonun bünyesinde 63 Kırşehirli derneğin bulunduğunu belirtti.

"BÜYÜK BİR AİLE OLACAĞIZ"

2023 yılında Etimesgut ve Altındağ ilçelerinde Kırşehirliler Derneklerin kurulmasına başlanıldığını anımsatan Gökçınar, federasyonun planlanan çalışmalarını hakkında şunları söyledi:

"Kırşehirli Hukukçular Derneği ve Kırşehirliler Eğitimciler Derneklerinin yanında mesleki diğer derneklerin kurulmasıyla Kırşehirli bürokrat ve iş insanı envanterine ulaşacağız. Böylece hemşehri dernekleri arasında örnek gösterilen büyük bir aile olacağız."

Toplantıda, federasyon kurullarında görev almış ve genel seçimlerde aday olan hemşehrilerimizden seçilmiş olanlara tebrik ziyaretinde bulunulmasına karar verildi.

Federasyon ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği olarak üniversite öğrencilerine yönelik olarak burs verilmesi için yapılan hazırlıklar konusunda bilgi veren Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Recep Kılıç ve Başkan Yardımcısı Nuri Cantürk, verilecek olan burs ile ilgili kuralların belirlenmesi için komisyon kurulduğunu ve yeni dönemde gençlik teşkilatının daha aktif hale gelmesi gerektiğini belirttiler.

Kılıç ve Cantürk, gençlik teşkilatının daha aktif olması için önerilerde bulundular.

2-001.jpeg

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK"

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Başkanı Ali Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, Kırşehirli iş insanları olarak, üniversite öğrencilerimize burs verme konusunda tam destek olduklarını söyledi.

Sincan Kırşehirliler Derneği Başkanı Yunus Koçak, Sinan Derneği faaliyetleri ve Sincan'da kurulan Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

3.jpeg

Etimesgut Kırşehirliler Derneği Başkanı Ercan Altıntaş da yeni kurulan dernek hakkında bilgiler verdi. Etimesgut Belediyesi tarafından her yıl yapılan "Anadolu Günleri" organizasyonunda bu sene ev sahibi olarak Etimesgut Kırşehirliler Derneği olacağını söyleyen Altıntaş, bu yöndeki çalışmalar hakkında değerlendirmelerini yaptılar.

4.jpeg

Federasyon Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş ise Kaman Belediyesi ile birlikte yürütülmekte olan "Ceviz Soyma, Kırma Paketleme ve Entegre Üretim Projesi" hakkındaki son durum hakkında bilgiler verdi. Çavuş bunun yanı sıra Kırşehirli Derneklerin Kadın Kolları ile birlikte toplam 7 adet kooperatif kurduklarını ve bu kooperatifleri Anadolu Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği çatısında toplayacaklarını beyan etti.

Toplantı Başkan Hilmi Gökçınar'ın değerlendirme konuşması ile son buldu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.