Kızılay’da soluklanacak yer kalmadı

Ankara'nın simgelerinden Güvenpark'ta yenileme çalışmaları sürüyor. Parkın kapalı bölümleri nedeniyle vatandaşlar yaz sıcağında soluklanacak yer bulmakta zorlanıyor ve düzenlemelerin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Kızılay’da soluklanacak yer kalmadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın merkezi Kızılay Meydanı'nda yer alan ve şehrin simgelerinden biri olan Güvenpark, yenilenme çalışmalarına devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, parkın çeşitli bölgeleri düzenleme amacıyla kapatılmıştı. Yenileme çalışmaları süresince parkın birçok bölümü panjurların ardında kaldığı için vatandaşlar, yaz sıcağında kaldırımlarda ve duvar kenarlarında soluklanmak zorunda kalıyor.

adsiz-tasarim-93.png

Ankaralıların buluşma ve dinlenme noktalarından biri olan Güvenpark, uzun yıllardır şehrin sakinlerine huzurlu bir mola yeri sunuyor. Ancak, çalışmalar nedeniyle parkın gölgeli banklarına erişim sınırlı hale geldi. Bu durum, özellikle yaz aylarının sıcak günlerinde vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Parkın etrafındaki pastanelerden simit ve poğaça alan vatandaşlar, soluklanacak yer bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

adsiz-tasarim-94.png

Gün içinde Kızılay'da yürüyüş yapan bir vatandaş: “Eskiden burada dinlenir, serinlerdik. Şimdi ise ayaküstü bir şeyler atıştırmak zorunda kalıyoruz. Güvenpark'ın yenilenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz, umarım en kısa sürede tamamlanır ve eski huzurlu günlerimize döneriz.” diyerek duygularını ifade etti.

adsiz-tasarim-95.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.