Kızılcahamam Şehitler Ağacı kahraman askerlerin isimlerini yaşatıyor

Kızılcahamam’ın önemli sembollerinden biri olan Şehitler Ağacı, Büyük Kaplıca karşısında bulunan Şehit Fatih Duru Parkı içerisinde kahramanların isimlerini yaşatıyor.

Kızılcahamam Şehitler Ağacı kahraman askerlerin isimlerini yaşatıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Kızılcahamam Belediyesi ve uzun yıllar ilçede Kadın Doğum Doktoru olarak görev yapan Dr. Derviş Özer’in katkıları ile 29 Ekim 2009 tarihinde hayata geçirilen Şehitler Ağacı, bir sedir ağacı üzerine kurularak tasarlandı. Bu ağaca, 1980 yılından itibaren vatan uğruna şehit düşen kahraman askerlerimizin künyeleri asılmaya ve isimleri yaşatılmaya devam ediyor.

www-yurttashaber-com-tr-20240718-154319-0000.jpg

ŞEHİTLER AĞACI’NIN ANLAMI

Şehitler Ağacı, sadece Kızılcahamam için değil, tüm Türkiye için büyük bir anlam taşıyor. Kahraman askerlerimizin künye bilgileri, Türkiye genelinden toplanarak bu ağaca asılarak onların anısı ölümsüzleştiriliyor. Bu sayede, şehitlerimizin fedakarlıkları ve kahramanlıkları her daim hatırlanarak yeni nesillere aktarılıyor.

www-yurttashaber-com-tr-20240718-154210-0000.jpg

ZİYARET VE ANMA ETKİNLİKLERİ

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ve diğer özel günlerde, Şehitler Ağacı çevresinde düzenlenen törenlerle kahraman askerlerimiz anılıyor. İlçeye gelen vatandaşlar, Şehit Fatih Duru Parkı'nda yer alan bu ağacı ziyaret ederek şehitlerimize olan vefasını gösteriyor. Parkın etrafında bulunan yürüyüş yolları ve dinlenme alanları ise ziyaretçilere keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor.

www-yurttashaber-com-tr-20240718-154418-0000-001.jpg

Kızılcahamam Şehitler Ağacı, Türk milletinin vatan sevgisinin ve şehitlerine olan saygısının en güzel simgelerinden biri olarak varlığını sürdürüyor. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu anlamlı mekân, şehitlerimizin anısını yaşatmanın yanı sıra, vatanseverlik bilincinin de güçlenmesine katkı sağlıyor.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Şehitler Ağacı, tarihimize ve şehitlerimize duyduğumuz saygının bir göstergesi olarak büyük bir değer taşıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.