Kızılcahamam'a Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, "Kızılcahamam’ımızda inşa ettiğimiz atık getirme merkezimiz ile atıklar artık çöpe değil geri dönüşüme gidiyor. 2284 metrekare alan içerisinde bulunan tesisimiz içerisinde 14 farklı atık grubu ayrıştırılıyor."

Kızılcahamam'a Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “ Sıfır Atık Projesi kapsamında, Kızılcahamam Belediyesi tarafından 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ kuruldu.

Sıfır atık projeleri kapsamında birçok dönüşüm projesini hayata geçiren Kızılcahamam Belediyesi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete açıldı.

ATIKLAR ÇÖPE DEĞİL GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ GİDİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Yapımı tamamlanan projelerimizden birisi de 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Projemiz Sıfır atık şehri Kızılcahamam’ımızda inşa ettiğimiz atık getirme merkezimiz ile atıklar artık çöpe değil geri dönüşüme gidiyor.

2284 metrekare alan içerisinde bulunan tesisimiz içerisinde 14 farklı atık grubu ayrıştırılıyor. Kızılcahamam içerisindeki geri dönüşebilen atıklar tesisimizde türlerine göre ayrıştırılarak geri kazanıma gönderiliyor. İlçe içerisindeki belirli noktalarda toplanan organik atıklar da kompost makinesi ile organik gübreye dönüştürülüyor."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.