Kızılcahamam'da "Halk Sağlığı Haftası" etkinliği düzenlendi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde "3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası" kapsamında, bireylerin ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kızılcahamam'da "Halk Sağlığı Haftası" etkinliği düzenlendi
Yayınlanma:

Kızılcahamam İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan farkındalık standıyla başladı. Standta tansiyon, boy-kilo, kan şekeri ve karbonmonoksit ölçümleri yapılırken, kanser taramaları, sağlıklı beslenme, tütün ürünlerinin zararları, hareketli yaşamın önemi ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Etkinlikler hafta boyunca devam ederken, Türk Kızılayı da aynı meydanda kan bağışı kampanyası başlattı. Ayrıca, anaokulu öğrencileri de standı ziyaret ederek hijyen ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık arttırıcı etkinliklere katıldı. Halk Sağlığı Haftası kapsamında huzurevi ziyareti yapılarak kronik hastalıklarda sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra cezaevi ziyaretinde de bulaşıcı hastalıklardan korunma ve hijyen konularında farkındalık çalışmaları yapılacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.