Kızılcahamam'da köye kadar ulaşan yangın kontrol altına alındı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki ormanlık arazide çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kızılcahamam'da köye kadar ulaşan yangın kontrol altına alındı
Yayınlanma:

Edinilen bilgilere göre, Kızılcahamam ilçesi Saray Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede yerleşim alanına sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin ve Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterlerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Evlere sıçramadan söndürülen yangında bazı bahçelerde hasar meydana gelirken, ormanlık alan büyük ölçüde tahrip oldu.

Çevre sakinlerinden Kemal Koçaklı, yangının kendileri geldiğinde başladığını ve baraj tarafından geldiğini duyduklarını belirtti. Koçaklı, "Ekipler alevlerin köye girmesini engelledi. Daha sonra helikopterle müdahale edildi ve kalan alevler söndürüldü. Ot olduğu için çok büyük alevler yoktu ama rüzgar nedeniyle yangın hızla yayıldı. Şu anda yangın kontrol altında ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Can kaybı ve yaralı bulunmuyor." dedi.

Yangının çıkış nedeni ve detaylarıyla ilgili ekipler tarafından inceleme başlatıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.