Kızılcahamam'da 'peri bacaları' keşfedildi!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kavaközü Köyü'nde, peri bacalarına benzeyen kayalıklar yöre halkı tarafından keşfedildi. Bölgede mantar toplamak için gezen vatandaşlar tarafından fark edilen bu kayalıklar, turizm potansiyeli ile dikkat çekiyor. Yöre halkı, uzmanlardan bu kayalıkların tam olarak ne olduğuna dair yardım bekliyor.

Kızılcahamam'da 'peri bacaları' keşfedildi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kızılcahamam Kavaközü Köyü'nde yaşayan üniversite öğrencisi Sefa Taşkın, dağ yamaçlarında mantar toplarken karşılaştığı kayalıkları peri bacalarına benzettiğini belirtti.

''NEVŞEHİR'DEKİ PERİ BACALARINI ANDIRAN YAPILAR VAR''

Taşkın, yaptığı açıklamada, "Bu kayalıklar büyük ihtimalle vadi yamaçlarında akan suların, üzerlerindeki sert kayaları aşındıramayıp ortalarındaki mineral kayaları aşındırmasıyla oluşmuş. Geziyordum ve bir baktım ki Nevşehir'deki peri bacalarını andıran yapılar var. Hemen buraya çıktım ve fotoğraflar çekerek bu keşfi yaptım." dedi.

kizilcahamam.jpg

Kayalıkların keşfinden sonra uzmanlara danıştığını ve bunların peri bacası oluşumu olduğuna inandığını söyleyen Taşkın, "Burası turizme kazandırılabilir çünkü çok güzel ve doğal bir oluşum. İnsanların kafa dinlemesi için harika bir yer. Kızılcahamam zaten güzel ve ormanlık bir yer. Bu oluşum da güzelliğine güzellik katacak. İnsanlar buraya temiz hava almak ve kafa dağıtmak için geliyorken, artık peri bacalarını görmek için de gelecekler." diye ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.