KKTC Maliye Bakanı'ndan Gürsel Baran'a ziyaret!

KKTC Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ve heyeti Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

KKTC Maliye Bakanı'ndan Gürsel Baran'a ziyaret!
Yayınlanma:

KKTC Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova liderliğindeki bir heyet, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

''HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türkiye için vatan anlamına geldiğini ve ana vatandan ayrı değerlendirilemeyeceğini belirterek, KKTC'nin ekonomik izolasyonlar nedeniyle yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiklerini ve KKTC'nin ihracatını geliştirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

ato3.jpg

EKONOMİK GELİŞİMİN ÖNEMİNE VURGU

Bakan Berova, KKTC ve Türkiye'nin ayrılmaz iki parça olduğunu vurgulayarak, KKTC ekonomisini geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Türkiye'nin etkin katkısıyla KKTC'nin Türk devletleri topluluğu içindeki konumunun güçlendiğini ifade eden Berova, ekonomik gelişimin önemine işaret ederek KKTC'nin ticaretini ve ekonomisini güçlendirmenin kamu maliyesi için temel olduğunu vurguladı.

Berova, KKTC'nin en büyük ticaretini Türkiye ile gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin desteğinin farkında olduklarını dile getirdi. ATO Başkanı Baran ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin daima destekçisi olduğunu belirtti. ATO olarak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile temas halinde olduklarını ve KKTC'nin ihracatını artırmak için işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.