Köse ve Balcı'nın beklediği talih kuşu Duhan Kalkan'a kondu

AK Parti'nin Ankara'da yerel yönetimlerdeki önemli isimlerinden Murat Köse ve Asım Balcı, yeni görev beklerken; Eski Kalecik Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı olan Av. Duhan Kalkan'a talih kuşu kondu. Kalkan yeni görevine hızlı başlayıp ilk olarak Balâ'yı ziyaret etti.

Köse ve Balcı'nın beklediği talih kuşu Duhan Kalkan'a kondu
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Yerel seçimlerin ardından Ankara'da görev ve atama bekleyen çok sayıda isim bulunuyor. Bu isimler arasında en dikkat çekenler ise Eski Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Eski Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yer alıyor.

Bir dönem Mamak Belediye Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini sürdüren Murat Köse, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisi tarafından aday gösterilmemişti. Oysa Köse, aday adaylık sürecinde AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olan ilk isimdi. ABB için aday adaylık kararını erken açıklayan ve TV'lerde yayınlara katılarak ABB'ye talip olduğunu söyleyen Murat Köse, Mamak Belediye Başkanlığına da aday gösterilmedi.

ak-parti-aa-1896523.jpg

AK PARTİ STRATEJİ HATASI MI YAPTI?

Köse'nin yerine bir dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Asım Balcı, AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı olarak girdiği yarışı, CHP Adayı Veli Gündüz Şahin'e yüzde 52'ye karşı yüzde 36 ile kaybetti. AK Parti'nin adaylık açıklamasının bir gün öncesinde "Asım Balcı, Mamak'ı istemiyor" iddiaları son dakika olarak kulislere yansımıştı. Ertesi gün ATO'daki aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak için Asım Balcı ismini açıklarken; Murat Köse için ise "Murat Köse kardeşimizi başka alanlarda değerlendireceğiz." anlamında ifadelerde bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllar Genel Sekreterlik görevinde bulunan, akademik kariyeri olan ve Altındağ'da bir dönem yaptığı belediyecilik hizmeti ile başkanlıkta kendini ispatlamaya çalışan Asım Balcı, yanlış strateji ile yenilgi yaşayan isimler arasına "dahil edildi."

Yerel seçimlerin ardından Asım Balcı'nın Külliye'de veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında görevlendirilmesi; Murat Köse'ye ise AK Parti Genel Merkezi'nde görev verilmesi beklenirken, asıl sürpriz Duhan Kalkan'dan geldi.

duhan-kalkan.jpg

İKİ GENÇ HUKUKÇU YARIŞTI

Eski Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak seçim yarışına girmiş, CHP Adayı Hüseyin Can Güner karşısında yüzde 15 oy alabilmişti. İki genç hukukçu adayın yarışında gülen taraf CHP Adayı Hüseyin Can Güner oldu.

Kalecik'teki bir dönemlik çalışmaları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Merkez'in gözüne giren Duhan Kalkan, Kalecik ve Çankaya için verdiği emeğin karşılığını Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği ile almayı başardı. Kamuoyunda Asım Balcı ve Murat Köse'nin görev alması beklenirken; Duhan Kalkan'ın yeni görevi birçoğu için sürpriz sayıldı. Şimdi gözler seçimsiz geçmesi beklenen 4 yıllık sürede kimlerin nerelere atanacağına çevrildi.

YENİ ATAMALAR BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan bakanlık değişimlerinde, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını Ekrem İmamoğlu'na karşı kaybeden Murat Kurum'un yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğuna getirilmesi görev bekleyen birçok ismi umutlandırdı. Özellikle AK Parti Genel Merkez kadrosunda yapılması beklenen değişiklik ile birçok ismin farklı görevlerde değerlendirilmesi Ankara kulislerinin vazgeçilmez konusu olmayı sürdürüyor.

kalecik-ziyaret.jpg

İLK ZİYARET HALFTEN GELDİ

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan'a ilk ziyaret halefi olan Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve meclis üyelerinden geldi. Duhan Kalkan ise ilk ziyaretini Balâ'ya yaparak Başkan Ahmet Buran ile ilçeye dair proje ve yatırımları görüştü. Ankara Kalkınma Ajansının desteğiyle kurulan Balâ Flake Yem Tesisi ile Tekstil Atölyesi masaya yatırıldı.

balaaaa.jpg

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.