Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti

Ankara'nın doğal güzelliklerinden biri olan Tulumtaş Mağarasını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ziyaret etti. Gölbaşı Belediyesi'nin çabalarıyla turizme kazandırılan mağara, Bakan Ersoy'un da ilgisini çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy  Tulumtaş Mağarası'nı ziyaret etti
Yayınlanma:

1992 yılında Ankara Çevre Yolu inşası için kullanılan bir taş ocağında keşfedilen Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in girişimleriyle turizme kazandırıldı. Bu doğal güzellik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da ilgisini çekerek ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

''MAĞARANIN TANITIMI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK''

Bakan Ersoy, mağaradaki çalışmaları yerinde inceleyerek Başkan Şimşek'e teşekkür etti. Doğal güzellikleriyle ünlü mağara, sarkıtlar, dikitler, akma taşlar ve kenar taşlarıyla ziyaretçilerini etkiliyor.

Bakan Ersoy, ziyaret sırasında mağara hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tulumtaş Mağarası'nın yatay bir yapıya sahip olduğu ve oluşumunun 1 milyon yıl öncesine dayandığı belirtildi.

tulumtsmagara.jpg

Bakan Ersoy, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamalarda, Tulumtaş Mağarası'nın turizme kazandırılmasındaki çabalarından dolayı Şimşek'e teşekkür etti. Ankara'nın merkezine yakın bir konumda bulunan ve büyük turizm potansiyeline sahip olan mağaranın tanıtımı için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

ZİYARETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise, Bakan Ersoy'un desteğiyle gerçekleştirdikleri projenin önemine vurgu yaparak, mağaranın her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla memnuniyet verici bir noktaya ulaştığını ifade etti. Şimşek, Gölbaşı'nın aynı zamanda bir üniversite kenti olduğunu ve bakanlık desteğiyle ilçeye kazandırdıkları Devlet Tiyatrosu ve sinema salonlarıyla öğrencilere kültürel etkinlikler sunacaklarını belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.