Liv Hospital Ankara, kanser alanında öncü klinik çalışmalara imza atıyor!

Başkent Ankara'da Liv Hospital Hastanesi'nin kurduğu Faz-3 Klinik Araştırmalar Merkezi, kanser tedavisine yönelik önemli klinik çalışmalara ev sahipliği yapıyor.İşte detaylar.

Liv Hospital Ankara, kanser alanında öncü klinik çalışmalara imza atıyor!
Yayınlanma:

Merkez, akciğer kanseri, melanom, meme kanseri, gastrointestinal sistem kanserleri, lenfoma ve myeloma gibi hastalıklarda 30'a yakın uluslararası çok merkezli Faz 2 ve Faz 3 klinik araştırma gerçekleştiriyor. Bunların bir kısmı halen aktif olarak devam ediyor ve önümüzdeki dönemde 20'ye yakın yeni klinik çalışmanın başlatılması planlanıyor.

HASTALAR AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, klinik araştırmaların hastalar için büyük önem taşıdığını vurguladı. “Klinik araştırmalar, hastalarımızın etkinliği gösterilmiş ancak ulaşamadıkları ilaçlara erken dönemde erişim sağlamalarına olanak tanır. Ülkemizde birçok merkezde yürütülen klinik araştırmalar arasında, özel hastaneler arasında sınırlı sayıda olan merkezlerden biriyiz” diyen Kılıçkap, akciğer, meme, melanom ve diğer kanser türlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ULUSLARARASI ALANDA MERKEZ HALİNE GELDİ”

Prof. Dr. Kılıçkap, Liv Hospital Ankara’nın uluslararası alanda bilinen bir merkez haline geldiğini belirtti. “Akciğer kanseri ile ilgili yapılan çalışmalarda, dünyada en çok hasta katılımı sağlayan merkezlerden biriyiz. Klinik çalışmalar sonucunda elde edilen birçok ilaç, standart tedavi yöntemleri arasında yerini aldı ve bu ilaçlarla sağkalım oranları önemli ölçüde artırıldı” dedi.

“TEDAVİ BAŞARI ORANI YÜZDE 80”

Kılıçkap, tedavi başarı oranlarının zamanla nasıl arttığını şöyle açıkladı: “2000'li yılların başında sadece kemoterapi kullanılan meme kanserinde, Her2 molekülünün keşfi sonrası geliştirilen ilaçlar, ölüm sıklığını azaltmış ve bugün dünya çapında standart tedavi olarak uygulanmaktadır. Klinik çalışmalar sonucunda tedavi başarı oranları bazı ilaçlarda yüzde 80’lere kadar çıkabiliyor.”

“AKADEMİK ANLAMDA ÜLKEMİZİN BİLİNİRLİLİĞİ ARTIYOR”

Kılıçkap, Türkiye'nin klinik araştırmalara daha fazla katılması gerektiğini ifade ederek, “Ülkemiz ve hastalarımız için büyük fırsatlar sunan bu çalışmalar, akademik anlamda da ülkemizin bilinirliğini artırıyor. Merkezimiz olarak hedefimiz, daha fazla hasta katkısı sağlayarak bu başarıyı daha ileriye taşımaktır” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.