Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, eğitim faaliyetlerini anadolugazete.com.tr'ye anlattı

25 yıldır sağlık hizmeti sunan Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun eğitime katkı sağlamak amacıyla Lokman Hekim Üniversitesini kurduğunu ve kısa sürede büyük bir ilerleme kaydettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Fatih Gültekin, üniversitenin 6'ncı yılında önemli kazanımlarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, eğitim faaliyetlerini anadolugazete.com.tr'ye anlattı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, Ankara'nın ve Türkiye'nin en iyi üniversitesi olma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olma yolunda hızlı adımlar attıklarını dile getirdi.

2024 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yeni eğitim öğretim dönemi için tanıtım günlerini sürdüren Lokman Hekim Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu eğitim hizmeti hakkında detaylı bilgiyi anadolugazete.com.tr'ye aktaran Prof. Dr. Gültekin, "Şu anda üniversitemizde 5 fakülte var. Tıp, diş ve eczacılık fakültelerimizin hem Türkçe hem de İngilizce programları var. Sağlık Bilimleri Fakültemiz var. Fakültemizde; Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi, Ergoterapi, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi, Hemşirelik ve Ebelik olmak üzere 7 bölüm var. Spor Bölümleri Fakültemizde Antrenörlük ve Spor Yönetimi olmak üzere 2 bölüm var. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda 11 program var. Enstitümüzde ise 46 master ve doktora programlarımız var." dedi.

untitled-1-004.jpg

"ANKARA'DA SAĞLIK, LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİNDE OKUNUR"

Tercih edilen bir üniversite olduklarını dile getiren Gültekin, doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu kaydederek, "Üniversitemiz şehrin merkezi Söğütözü'nde, ulaşımı kolay bir noktada. 3 binadan oluşan bir yerleşkemiz var. Uzun vadede kendi kampüs alanımıza taşınacağız. Yapracık alanındaki kampüsümüze toplu ulaşım sorunu olduğu için taşınmayı bekletiyoruz. Ankara'da sağlık, Lokman Hekim Üniversitesinde okunur, diyoruz." diye konuştu.

"EĞİTİMİMİZİN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN HER TÜRLÜ YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Bir hastaneyi simülasyon merkezinde uygulamalı olarak yeniden kurduklarını ve yine 'NFit' yaşam merkezini açtıklarını söyleyen Prof. Dr. Gültekin, "Öğrencilerimiz, hastaneye çıkmadan önce bütün uygulamalarını orada yapabiliyor. Bütün birimlerin ve maketlerin olduğu, elektronik sistemlerle donatılmış merkezde çalışmalarını gerçekleştirebiliyor. Maketlerimiz eğitime özel olarak tepki veriyor. İğne yapmaktan, tansiyon ölçmeye, doğum yaptırmaya kadar bütün işlemler bu simülasyon merkezimizde yaptırılıyor.

Yaşam merkezi açtık. İçerisinde bütün spor bilimleri mevcut. Şu anda Türkiye'deki kurulmuş spor merkezlerinin içerisinde en üst düzeyde donanıma sahip bir merkez. Merkezimizin ismini de 'NFit' koyduk. Dolayısıyla, eğitimimizin kalitesini artırmak için her türlü yatırımı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

untitled-1-003.jpg

"ANKARA'DA OLMANIN AVANTAJINI DA YAŞIYORUZ"

Üniversitenin yetkin bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Gültekin, "Ankara'da olmanın avantajını da yaşıyoruz. Bütün öğrencilerimize tavsiyemiz internet sitemize girerek eğitim kadrosunu araştırmalarıdır. Fakültelerin hemen hepsinde yetkin hocalarımız, genç akademisyenlerimiz var. 300'e yakın kadroya sahibiz ve en önemlisi eksik kadromuz yok. Yine, üniversitemizin en önemli özelliği kendi eğitim araştırma hastanesine sahip olması. Öğrencilerimiz stajlarını ve eğitimlerini orada gerçekleştiriyor." dedi.

untitled-1-005.jpg

Gültekin, sağlık alanında ilerlemek ve iddialı olmak isteyen öğrencileri, Lokman Hekim Üniversitesine beklediklerini dile getirerek, "Farklı olmak isteyen ve kendini gerçekleştirmek isteyen tüm öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz. İlk 5'e giren birinci sınıf öğrencilerimize mentörlük hizmeti veriyoruz. Kongrelere, sosyal etkinliklere ücretsiz katılma imkanı sunuyoruz. Her sınıfta başarılı olan ilk 5 öğrencimize özel desteklerimiz oluyor. Bilimsel araştırmalara katılmalarını sağlıyor, teşvik ediyoruz. Öğrenci asistanlığı uygulamamız ile öğrencilerimizi hocalarımızla eşleştiriyoruz ve projelere katılıyorlar. Gelecekte ben de varım diyen öğrencilerimizin geleceği adreslerden en önemlisi Lokman Hekim Üniversitesi..." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.