Mamak Belediyesi Çocuk ve Genç oturumu düzenledi

Mamak Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Çocuk ve Genç 2023-2024 yılı 1. dönem 2. oturumunu gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesi Çocuk ve Genç oturumu düzenledi
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi Çocuk ve Genç 2023-2024 yılı 1. dönem 2. oturumu, Dünya Çocuk Hakları Günü ve İsrail'in Filistin'de öldürdüğü binlerce çocuğu gündeme alarak mecliste gerçekleştirildi.

Oturumda, İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın biran önce son bulması çağrısında bulunuldu.

HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ

Çocuk Meclisi Başkanı Nehir Alkol, yaptığı konuşmada, çocuk haklarının tüm çocukların temel hak ve özgürlükleri olduğunu belirtti. Bu hakların, çocukların sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde büyümelerini ve gelişmelerini sağlamak amacıyla var olduğunu ifade etti. Alkol, çocuk haklarının Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile belirlendiğini ve sözleşmenin dünyanın her yerindeki tüm çocukların haklarını ve korunma yöntemlerini açıkladığını söyledi. Ayrıca, çocuk haklarının sadece çocukların değil, tüm toplumun sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, çocukların haklarını korumak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

SİYASİ ÇIKAR UĞRUNA YAPILAN EYLEMLERDEN EN ÇOK ÇOCUKLAR ZARAR GÖRÜYOR

Alkol, Filistin'deki insanlık ayıbına dikkat çekerek, çocuk haklarının önemini vurguladı. Alkol, çocuk haklarını korumanın, çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüyüp gelişmelerini sağlamak açısından kritik olduğunu belirtti. Sorumsuz büyüklerin veya ülke liderlerinin kendi siyasi çıkarları uğruna yaptıkları savaşlardan, soykırımlardan, doğal afetlerden, salgın hastalıklardan ve terör eylemlerinden çocukların en çok zarar gördüğünü dile getirdi. Rusya ile Ukrayna savaşı ve İsrail-Filistin savaşı örnekleri üzerinden çocukların neden öldüğünü bilmeden zarar gördüğünü ifade eden Alkol, bu durumun sağlıklı nesillerin yetişmesini engellediğini söyledi.

YAŞAMA VE EĞİTİM ÇOCUKLARIN EN ÖNEMLİ HAKLARI

Genç Meclisi Başkanı Yaren Döndü Kılınç, dünya genelindeki tüm çocukların maddi ve manevi sahip olduğu haklara "çocuk hakları" denildiğini belirtti. Geçmişte birçok çocuğun kötü eziyetlere ve işkencelere maruz kalmaması için Birleşmiş Milletler'in Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni oluşturduğunu ifade etti. Kılınç, toplumda her bireyin, çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin bir insan olduğunu vurgulayarak, çocukların da çeşitli haklara sahip olması gerektiğini söyledi. Yaşama ve eğitim hakkının çocukların en önemli haklarından olduğunu belirten Kılınç, yaşama hakkının sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da yaşamak anlamına geldiğini ifade etti. Çocukların herhangi bir ayrıma maruz kalmadan özgürce yaşayabilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.