'Mamak'ın Gençleri Kudüs'e ses veriyor'

Mamak'ta İsrail'in Gazze'ye olan saldırılarının anlatıldığı 'Mamak'ın Gençleri Kudüs'e ses veriyor' adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, İletişimci-Yazar Said Ercan ve çok sayıda akademisyen ve yazar katıldı.

'Mamak'ın Gençleri Kudüs'e ses veriyor'
Yayınlanma:

Mamak'ta Musiki Muallim Mektebi’nde 'Mamak'ın Gençleri Kudüs’e Ses Veriyor' adında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yer alan İletişimci-Yazar Said Ercan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları Mamaklı vatandaşlara anlattı.

Etkinliğe, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilçe protokolünden birçok isim, yazarlar ve akademisyenler katıldı.

FARKLI İNANÇLARA DA SAHİP OLSALAR YİNE TEPKİ GÖSTERİRDİK

Ercan, Gazze'deki soykırımı ve İsrail'in savaş işlediği savaş suçlarını anlattı. İsrail'in insanlık ayıbına dikkat çeken Ercan, konuşmasında, İsrail'in vahşetine ve Gazzelilerin onurlu duruşuna vurgu yaptı. Ercan, konuşmasında, Gazze'de yer alan çocukların farklı inançlara sahip olsa dahi, tepki göstermekten kaçınılamayacağını belirtti.

mamak-belediyesi.jpg

GÜNEŞ TEKRAR DOĞDUĞU ZAMAN ORADA OLACAĞIZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Gazze'deki trajediye duydukları üzüntüyü dile getirerek, 45 gündür devam eden çatışmalarda sivillerin ve çocukların sürekli olarak hedef alındığını belirtti. Köse, Siyonist İsrail'i kınayarak Filistinlilerin yanında olduklarını ve özgürlük mücadelelerine destek verdiklerini vurguladı. Gazze'yi "kardeş belediye" ilan ettiklerini ifade eden Köse, oranın yeniden inşası için niyetlerini ortaya koyduklarını ve bu kararı mecliste tüm partilerin oy birliğiyle aldıklarını söyledi. Ayrıca, İsrail menşeli ürünlerin belediye tesislerinde satılmaması kararını ilk günlerde aldıklarını ve yerli, milli kart olan TROY'u kullanma kararı aldıklarını belirtti. Köse, Gazze'nin yeniden ayağa kalkması için ellerinden geleni yapacaklarını ve Güneş'in tekrar doğduğu zaman orada olacaklarını ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.