Mamaklılar yeni evlerine kavuştu, ABB Başkanı Yavaş anahtarları teslim etti

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 5'nci Etapında, 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan 166 konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Mamak'taki yuvalarından 15 yıl boyunca ayrı kalan hak sahipleri, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Mamaklılar yeni evlerine kavuştu, ABB Başkanı Yavaş anahtarları teslim etti
Yayınlanma:

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin anahtar teslim törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ev sahipliği yaparken, ABB Meclis Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar da katıldı.

ÖNCELİK MAĞDURİYETİ GİDERMEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konut teslim töreninde hak sahiplerine seslenerek, belediyenin geçmişteki borçlarına vurgu yaptı. 2008 yılından bu yana söz verilmesine rağmen teslim edilmeyen konutlarla ilgili mağduriyeti eleştiren Yavaş, öncelikle borçları ödemeyi tercih ettiklerini belirtti. Yavaş, yapılan işlerde öncelikle borçların ödenmesi gerektiğini ve kaynakların doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

mamak1.jpg

15 yıllık bir mağduriyetin ardından tamamlanan konutlarla ilgili konuşarak, bu süre zarfında yaşanan ayrılıklara ve bekleyişlere dikkat çeken Yavaş, önceki yönetimlerin vaatlerini yerine getiremediğini ve projelerin yarıda kaldığını ifade etti. Ekonomik sıkıntılar ve müteahhitlerin vazgeçme hakkı kullanmasıyla projelerin sekteye uğradığını belirten Yavaş, kendilerinin önceliğinin mağduriyeti gidermek olduğunu ve devam eden projelerle bu amaca hizmet ettiklerini vurguladı.

ANKARA'NIN PARASI İSRAF EDİLMEDİ

Yavaş, Ankara'da herkesi aç ve açıkta bırakmadıklarını belirterek, pandemi döneminde esnafı desteklediklerini ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını ifade etti. Yavaş, Ankara halkının parasını israf etmediklerini ve projeleri Ankaralıların ihtiyaçlarına yönlendirdiklerini vurguladı. Kendi cebindeki parayı nasıl israf etmiyorsa, belediye bütçesini de aynı dikkatle kullandığını belirten Yavaş, boş projelere harcama yapmayacaklarını ve Ankara'nın dar gelirli ailelerini zenginleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yavaş, alt geçit çalışmaları ve metronun ihalesinin yanı sıra Mamak Mutlu Aile Yaşam Merkezi'nin yakında açılacağını da müjdeledi.

mamak3.jpg

ANKARA'DA BORÇLU OLUNAN KİMSE KALMAYACAK

Yavaş, projelere dava açan kişilerin yaptıkları işleri engellemeye çalıştığını belirtirken, özellikle Dikmen Vadisi Projesi'nde yaşanan gecikmelere dikkat çekti. Mahkemenin, belediyenin kendi şirketine projeleri yaptırabileceğine dair verdiği kararla çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Yavaş, gelecek dönemde Ankara'da borçlarının olduğu hiçbir hak sahibinin kalmayacağını söyledi.

mamak2.jpg​​​​​​​

PROJE 2008 YILINDA BAŞLATILDI

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 166 konutun teslim töreninde şu bilgileri verdi: Projenin 2008 yılında başlatıldığını ve bugüne kadar 14 bin konut sözleşmesi yapıldığını, ancak 2019'a kadar sadece 4.525 konutun yapılıp teslim edildiğini belirtti. Pandemi, ekonomik kriz ve engellemelere rağmen 2021 yılında 4.059 adet konut inşaatının temelinin atıldığını ve bu inşaatların devam ettiğini ifade etti. Bugün teslim edilen 166 konutun yanı sıra toplamda 782 konutun en geç 3 ay içinde teslim edileceğini ve kalan 3.277 konutun ise 2024 yılı içinde tamamlanarak teslim edileceğini söyledi. Ayrıca, bu yıl içinde toplam 4.332 konutun inşaatına başlamayı hedeflediklerini belirtti. Teslim edilen konutların 3+1 planında olduğunu ve 100 m2 büyüklüğünde olduğunu, üst kalite standartlarında malzeme ve işçilikle yapıldığını, ayrıca altyapı tesislerinin kullanıma hazır olduğunu ekledi. Çankaya, projenin tamamının belediye öz kaynakları ile finanse edildiğini vurgulayarak bilgilendirmeyi tamamladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.