Mamak'ta minik ekmek ustaları fırına girdi

Mamak Belediyesi, kent sakinlerini doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşturan Ekolojik Köy projesi kapsamında minikleri ağırladı. Bu özel etkinlikte, çocuklar arıcılık eğitiminden meyve kurutmaya, salça yapımından tohum ekimine kadar birçok tarımsal faaliyeti yerinde öğrenme şansı buldular.

Mamak'ta minik ekmek ustaları fırına girdi
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi, kent insanını doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşturan Ekolojik Köy projesi kapsamında minik misafirlerini ağırladı. Bu program, özellikle tarımsal üretimi öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunuyor. Mamak Belediyesinin çabalarıyla, vatandaşların organik tarıma yönelmelerini teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler geliştiriliyor.

foto-10.jpg

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitim programı çerçevesinde, 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşa uygulamalı tarım eğitimi verildi. 1 Nisan'dan itibaren bin 172 minik öğrenciye bu eğitimler sağlanırken, özel gereksinimli öğrenciler de her cuma günü Ekolojik Köy’de ağırlanıyor. Toplamda 3 aylık süreçte 123 özel eğitim öğrencisine de uygulamalı tarım eğitimi verildi.

foto-9.jpg

Atölye çalışmaları sırasında minikler, Karagöz-Hacivat gösterisi ile arıcılık eğitimi aldıktan sonra meyve kurutma ve salça yapımını öğrendi. Ata tohumlarını toprakla buluşturan miniler son olarak ekmek atölyesinde kolları sıvadı, Mamak’ın coğrafi işaretli ekşi mayalı meşhur ekmeğini yoğurup pişirdiler, ardından afiyetle yediler.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.