Mansur Yavaş Ankaralılar Derneğini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankaralılar Derneğini ziyaret etti.

Mansur Yavaş Ankaralılar Derneğini ziyaret etti
Yayınlanma:

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üyeleriyle buluşmalarını sürdürüyor. Son olarak Ankaralılar Derneği (AHİD) yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya milletvekilleri Adnan Beker ve Yüksel Arslan da katıldı.

''HANGİ KESİMDEN OY ALDIĞIMIZIN BİR ÖNEMİ YOK''

Yavaş, Ankara'ya uzun yıllar sonra Ankaralı bir belediye başkanının seçilmesinin kent genelinde büyük bir beklenti oluşturduğunu belirterek konuşmasına başladı. Seçildikten sonra tüm ilçelerin belediye başkanlarına çağrıda bulunduğunu dile getiren Yavaş, birçok ilçe belediye başkanından dönüş alamadığını ifade etti.

Yavaş, projeleri hayata geçirirken hangi kesimden oy aldıklarının önemli olmadığını vurguladı. Ankara halkının kendisine yetki verdiğini ve görevinin eksiklikleri gidermek, problemleri çözmek olduğunu belirten Yavaş, özellikle kanalizasyon sorunlarına dikkat çekerek, bu sorunların çözümüne odaklandıklarını ve bunun için çalıştıklarını dile getirdi. Yavaş, "Bir köyde kanalizasyon açıktan akıyorsa, çocuklar oyun oynuyorsa, kimin ne oy verdiğinin bir önemi yoktur" dedi.

mansuryavas.jpg

''DİĞER PARTİLERİN BELEDİYE BAŞKANLARIYLA İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ''

Kendisinin ve diğer partilerden seçilen belediye başkanlarının, değişen ortamı gördükten sonra işbirliği yapabileceklerine inandığını belirten Yavaş, hedeflerinin Ankara'nın her tarafını yaşanabilir hale getirmek ve ilçelerin turizm potansiyelini artırarak ekonomik olarak gelişmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu şekilde hem ekonomiyi canlandırmayı hem de kültürel mirası korumayı amaçladıklarını söyleyen Yavaş, gelecek seçimlerde bu yönde bir değişim arzuladıklarını belirtti.

Yavaş, Ankara'nın başkent olması dolayısıyla bütün belediye başkanlarının uzun süredir turizmle ilgili bir beklentisi olduğunu belirterek, Ankara'nın turizm potansiyelinin canlandırılması için yöneticilere inanmanın önemine vurgu yaptı.

yavas.jpg

''ULUS ÇARŞI ALANI YAKINDA MEYDAN OLARAK AÇILACAK''

Yavaş, turizm açısından önemli olan ve yenilenen Ulus Meydanı'nın değerine dikkat çekti. Restorasyon çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını ifade eden Yavaş, Hıdırlıktepe'ye yönelik projelerinin olduğunu ve ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, buraya Cumhuriyet Kulesi ve Cumhuriyet Müzesi kuracaklarını açıkladı. Ayrıca Roma Tiyatrosu ve Arkeopark gibi turistik alanların yapıldığını ve bu bölgenin tamamen turistik bir hal alacağını söyleyen Yavaş, Anafartalar'ın restore edildiğini ve Ulus Çarşısı'nın da yenilendiğini aktardı.

Ulus'taki çarşı alanının yakında meydan olarak açılacağını da söyleyen Yavaş, Ankara'ya gelen herkesin Gençlik Parkı'ndan başlayıp Ulus Meydanı'na ve ardından Hıdırlıktepe'ye kadar uzanan bir turistik aks oluşturduklarını açıkladı. Anafartalar Caddesi'nde kentsel yenileme çalışmaları yapıldığını ve Ankaragücü Meydanı gibi yeni alanlar oluşturarak tarihi bölgeleri birbirine bağlamayı hedeflediklerini ifade eden Yavaş, bu projelerin tamamlanmasıyla Ankara'nın tarihi kent merkezinin turistik bir cazibe merkezi haline geleceğini umduklarını belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.