Mansur Yavaş: “Ankara’yı öğrenci ve genç dostu bir şehir yapıyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’yı öğrenci ve genç dostu bir şehir haline getirme hedefi doğrultusunda, modern gençlik merkezlerinden yeni kütüphanelere, eğitim desteklerinden spor tesislerine kadar birçok proje yürüttüklerini bu bağlamda 100. Yıl Gençlik Kütüphanesini anlattı. Kentteki eğitim ve kültürel alanların kapasitesini artırmak adına, “Okuyan Ankara” projesi kapsamında yedi kütüphane ve metro istasyonlarında 12 sessiz çalışma alanı açtıklarını belirtti.

Mansur Yavaş: “Ankara’yı öğrenci ve genç dostu bir şehir yapıyoruz”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehrin gençlere ve öğrencilere yönelik projelerini anlattı. İzmir Caddesi esnafıyla bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendiren Yavaş, caddenin kısa süre içerisinde yeni haliyle Ankaralıların hizmetine sunulacağını belirtti.10 gün içinde son düzenlemelerin tamamlanacağını ifade eden Yavaş, “Bu projeleri esnafımızla birlikte, onların önerilerini dikkate alarak hayata geçirdik” dedi.

kutup.jpg

''10 GÜN SONRA TAMAMLANACAK''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Caddesi’nde esnafla bir araya gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve Ankara’yı öğrenci dostu bir şehir haline getirme hedeflerinden bahsetti. İzmir Caddesi’nde yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Yavaş, “Sevgili Ankaralılar, İzmir Caddesi esnafımızın beklentileri doğrultusunda caddeyi çok daha güzel bir hale getirdik. Burada yapılan tüm çalışmalar, esnafın önerileri ve fikirleri dikkate alınarak yapıldı. İnşallah 10 gün sonra tamamlandığında yalnızca ufak tefek düzenlemeler kalacak ve tekrar burada buluşacağız” dedi.

''400 BİN ÖĞRENCİNİN EVİ''

Başkan Yavaş, açıklamasında Ankara’nın 400 bin üniversite öğrencisine ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, öğrencilere ve gençlere yönelik projelerini anlattı. “Öğrenci dostu Ankara” sloganıyla pek çok yeni hizmet sunduklarını ifade eden Yavaş, “Ankara'nın tüm ilçelerinde, modern ve teknolojik ürünlerle donatılmış gençlik merkezlerimizde gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Eğlenip öğrenebilecekleri bu merkezlerde yüzme havuzlarından e-spor merkezlerine, kütüphanelerden Belka Kafelerimize kadar her şey mevcut” dedi.

KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Yavaş, “Okuyan Ankara” projesi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yedi kütüphane açtıklarını ve metro istasyonları ile AŞTİ gibi noktalarda öğrenciler için 12 sessiz çalışma alanı oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, gençlerin talepleri doğrultusunda şekillendirilen bir “Sessiz Kütüphane”nin de önümüzdeki ay Gençlik Parkı’nda açılacağını duyurdu.

kutu.jpg

SPOR ALANLARI GENİŞLİYOR

Ankara’daki spor imkanlarını genişletmek için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Yavaş, “14 yüzme havuzu, 20’ye yakın spor salonu ve dört spor merkezimizle gençlerimize spor yapma imkanı sağlıyoruz” dedi. Özellikle öğrenci topluluklarının etkinliklerini desteklediklerini vurgulayan Yavaş, “Üniversite tanıtım ve tercih fuarımız her yıl düzenleniyor ve öğrenci topluluklarının taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

KPSS KURSLARINA İLGİ YOĞUN

Başkan Yavaş, belediyenin eğitim alanındaki çalışmalarına da değindi. KPSS hazırlık kurslarına bu yıl 8 bin gencin katıldığını, dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz İngilizce ve üniversite hazırlık kursları sunduklarını ve yapay zeka destekli yeni eğitim programları başlattıklarını belirtti. Ayrıca, bağımlılıkla mücadele için altı merkezde hizmet verdiklerini ve öğrencilere iş bulma konusunda destek olduklarını dile getirdi.

'ULUS GENÇ AKADEMİ'

Ankara’nın merkez bölgelerindeki tarihi dokuyu koruma hedeflerine de değinen Mansur Yavaş, 29 Ekim’de yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip Ulus Genç Akademi’yi hizmete açacaklarını açıkladı. “Ayrıca, Kızılay’ı canlandırmak amacıyla Zafer Çarşısı üzerinde bulunan tarihi Cumhuriyet Dönemi binasını 24 saat açık olacak bir gençlik merkezi haline getiriyoruz” diyen Yavaş, “Kızılay’ın canlılığını korumak ve burayı gençler için cazibe merkezi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, Ankara’yı gençler ve öğrenciler için daha yaşanabilir bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti ve projelerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

ut.jpg

“ENGELSİZ KÜTÜPHANE”

Ankara’nın yeni kültürel merkezi olan 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi, 2000 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip, haftanın 7 günü 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Mansur Yavaş, yoğun talep olması halinde gece saatlerinde de kütüphaneyi açık tutabileceklerini belirtti.

Altı kat ve bir terastan oluşan kütüphane binası, modern ve işlevsel tasarımıyla dikkat çekiyor. Zemin katında geniş bir bekleme salonu bulunurken, birinci kat özel gereksinimli bireyler için düzenlenen engelsiz kafeteryaya ayrıldı. İkinci katta ise çocuklara özel bir kütüphane alanı oluşturuldu. Üçüncü kat “Sessiz Kütüphane” olarak adlandırılıyor ve rahat bir okuma ortamı sağlıyor. Dördüncü kat tekerlekli sandalyeye uygun şekilde tasarlanan “Engelsiz Kütüphane” olarak hizmet veriyor.

Öğrenciler için de özel alanlar düşünülmüş; beşinci kat “Dijital Kütüphane” olarak planlanmış ve burada 30 bilgisayarın yanı sıra, öğrencilerin kendi tablet ve dizüstü bilgisayarlarıyla çalışabilecekleri bir ortam sağlandı. Altıncı kat ise toplu ders çalışmaları için ayrılan “Aktif Kütüphane” olarak işlev görüyor.

''BAŞKENT'E HAYIRLI OLSUN''

Kütüphanenin en üst katındaki terasta ise sabah kahvaltılarında ücretsiz çorba, çay ve poğaça ikramının yapılacağı bir kafeterya mevcut. Yetkililer, Ankara’nın bu yeni kültürel merkezinin başkent halkı için hayırlı olmasını dileyerek, yoğun katılım ve ilgi için teşekkürlerini ilettiler.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.