Mansur Yavaş Çubuk'ta Turgut Altınok'u eleştirdi: "Şimdi niye vermiyor?"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk'ta düzenlenen Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuştu.

Mansur Yavaş Çubuk'ta Turgut Altınok'u eleştirdi: "Şimdi niye vermiyor?"
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ilçe ilçe gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Mansur Yavaş, CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu’ndan sonra mikrofonu alarak Çubuklulara seslendi.

Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok'un emeklilere yönelik vaadine atıfla, "Türkiye'de benden başka yok. Şu anda 32 binin üzerindeki emekliye destek oluyoruz. Kiralar yükselmiş, bütün mallara zam gelmiş. Bu insanlar ne yiyecek ne içecek. Biz bunları söylemeye başlayınca İstanbul'daki aday, 'Ben 2 bin lira vereceğim', Ankara'daki '5 bin lira vereceğim' dedi. İstanbul'dakine bir şey demiyorum, şu anda aday. Ama Ankara'daki şu an belediye başkanı. 5 tane emekliye verse ya, yok. 1 Nisan'dan sonra..." ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ankara'da neler değişti? Denemeden bilemezsiniz. Her şeyden önce bütün ihaleleri, meclis toplantılarını canlı yayınladık. Herkes olan biteni görsün istedik. İnternet sitemizde tüm harcamalarımızı kuruşuna kadar açıklıyoruz. Sayıştay raporlarını da açıklıyoruz ki insanlar hatamızı sevabımızı görsün. Söz verdiğimiz gibi rozetimizi çıkarıp, Ankara'yı ilçe ilçe dolaştık. Nerede ihtiyaç var ilgilendik.

25 yıl benden önce belediye başkanları yönetti. Başkanlar ancak seçimden seçime belki de festivale geldi. Bu kardeşiniz muhtarlarla toplantıların yanı sıra köy köy dolaştı. Yerinde tespit ettim sorunları. Nereden ne kadar oy çıkmış diye hiç bakmadım.

Muhtarların, köylülerin birçoğu gördü. Tek araba, bir şoför, bir de yanımda bir arkadaş. Çoğu zaman korumasız. Ne konvoy, ne çakarlı araç, sizin paranızı böyle konvoylarla falan asla harcamadım.

Destekleri artıracağımızı söylemiştik. Ankara halkı bir değişiklik yaptı neler kazandı. Ankara'da şu anda 200 bin aileye 3 yıldır doğal gaz veriyoruz. Destek ihtiyacı olan insanları üşütmüyoruz. Bunu ne hükümet yapıyor, ne de belediyeler. Bunu benden başka yapan belediye yok.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.