Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı adayı olurum!

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2028 Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini duyurdu.

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı adayı olurum!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), genel seçimlerin ardından başlayan koltuk savaşları hız kazandı. Seçimlere dört yıl olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı adaylığı için isimler gündeme gelmeye başladı. Bu durum, partinin içindeki çekişmeleri de gözler önüne serdi.

MANSUR YAVAŞ’IN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2028 Genel Seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. Tv100'den gazeteci Sinan Burhan’ın aktardığına göre, Yavaş, “Anketlerde isminiz Cumhurbaşkanı adayı olarak ön planda çıkıyor, eğer partiniz sizi aday gösterirse Cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?” sorusuna, “Elbette bu yükün altına girerim, Cumhurbaşkanı adayı olurum.” şeklinde olumlu yanıt verdi.

CHP İÇİNDEKİ TARTIŞMALAR

Yavaş’ın bu açıklamasının ardından CHP içindeki hesaplar daha da karmaşık hale geldi. Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel gibi isimlerle birlikte potansiyel adaylar arasında yer aldığı yorumları yapılırken, partideki bu durumun nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.