Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği iddia edilen Yüksel Arslan'a tepki gösterdi: "Benim siyaset tarzıma uymamaktadır"

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, “Mustafa Kemal’in askeri” söylemi üzerinden sosyal medyada sert bir açıklama yayınladı. Arslan'ın bu mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği iddiaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Arslan'a tepki geldi.

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği iddia edilen Yüksel Arslan'a tepki gösterdi: "Benim siyaset tarzıma uymamaktadır"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı iddiaları Ankara'yı karıştırdı. Arslan'ın, Atatürk'ün kurucu ilkelerine ve onun mücadelesine ihanet edenlerin, terör örgütleri ve vatan hainleriyle iş birliği yapanların "Mustafa Kemal'in Askeri" olamayacağı ifadelerine Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan sert tepki geldi.

Açıklamasında, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözünün ancak sorumluluk sahibi ve inançlı insanların dilinde anlam bulacağını belirten Arslan, bu sözün siyasi çıkar peşinde koşanlar tarafından kullanıldığında kirli niyetlerin üstünü örtmeye çalıştığını savundu. Devlete ve millete yönelik saldırılar karşısında iş birlikçi olanların Atatürk'ün mücadelesine düşman olduğunu vurgulayan Arslan, Avrupa Başkentlerinde kariyer peşinde koşanların Atatürk’ün kudretini anlayamayacaklarını belirtmiş ve İmamoğlu’nu Proje Çocuk" olarak nitelemişti.

Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilenen Arslan’ın bu paylaşımına ABB Başkanı Yavaş tepki gösterdi ve Arslan’a twiti silmesini tavsiye etti.

Mansur Yavaş, Arslan’ın paylaşımını alıntılayarak “Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir.” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişme üzerine Gazeteci Gürkan Hacır, Yüksel Arslan'la görüştüğünü ve ifadeleriyle Mansur Yavaş'a zarar verdiği için ABB ASKİ Spor Başkanlığını bırakacağını açıkladığını belirtti. Hacır ayrıca, Arslan'ın twitinde İmamoğlu'nu da hedef almadığını söylediğini belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.