Mansur Yavaş 'Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs' sergisinde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KKTC Ankara Büyükelçiliği ve Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen “Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” isimli fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katıldı.

Mansur Yavaş 'Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs' sergisinde!
Yayınlanma:

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde gerçekleşen 'Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs' sergisinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, serginin önemine dair açıklamalarda bulundu.

''ORADA MÜCADELE EDENLERİ ANMAK BİZİM GÖREVİMİZ''

Açılışta konuşan Yavaş, “Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara, bu sergilerle geçmişi aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler.” ifadelerini kullandı.

beh-2317.jpg

KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü’nün can güvenliğini sağladığını vurgulayarak, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Korukoğlu, “Kıbrıs Türkü’nün o karanlık yıllarında anavatan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkının desteği ile onurlu bir direniş sergilemiştir.” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, serginin amacının dönemin ruhunu fotoğraflarla yeniden canlandırmak olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.

Sergi, 20-26 Temmuz tarihleri arasında Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.