Mansur Yavaş İtfaiye Haftası etkinliklerine katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlamalara başladı. Etkinlikler, Anıtkabir ziyaretiyle açılış yaparken, liyakat esasına göre atanan 150 yeni itfaiyecinin yemin töreniyle devam etti.

Mansur Yavaş İtfaiye Haftası etkinliklerine katıldı
Yayınlanma:

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen İtfaiye Haftası etkinlikleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın 310. yıl dönümü vesilesiyle düzenleniyor. İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri ve ekibi, Anıtkabir ziyaretinde bulunarak bu önemli haftayı başlattı. Kutlamaların ikinci gününde, liyakate dayalı olarak görevlendirilen 150 yeni itfaiyecinin yemin töreni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

336db4aa6e51e3dabd47407aa1f283bc.jpeg

Kutlamalar çerçevesinde Ankara İtfaiyesi İskitler Merkez İstasyonu'nda, liyakat esasına göre atanan itfaiye erleri için bir yemin töreni düzenlendi. 150 itfaiyecinin katıldığı bu törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, meclis üyeleri, bürokratlar ve itfaiyecilerin aileleri de hazır bulundu.

9460abb71b17f208e327b006117e8163.jpeg

Yemin töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sözlerine ebediyete intikal etmiş tüm itfaiye erleri ile Orçun Yaşar ve Fahrican Yavaş'ı saygıyla anarak başladı. İtfaiye teşkilatının öneminden bahseden Yavaş, “Belediyelerin en önemli görevlerinden bir tanesi itfaiyedir. Çünkü bir şekilde yangına maruz kaldığında arayacağı tek yer itfaiyedir. Bizler de daha teknolojik bir şekilde müdahale etmek için bu çağda icat edilmiş ne varsa özellikle itfaiyelerimizi tehlikeye düşürmeden nasıl müdahale edebileceksek bu konuda hiçbir zaman para, pul, hiçbir şey esirgemeden en son teknolojinin mutlaka itfaiye erlerimizde itfaiye teşkilatımızda bulunması için çalışıyoruz. Zaman zaman sosyal medyadan gördüğümüz uygulamaların da eğer başarılı olmuş ise dronela söndürme gibi ne varsa bunların hepsini de itfaiye teşkilatımızda en modern şekilde olması için uğraşıyoruz” diye konuştu.

bbbe12042a53f99ee1c3e3b71bc75550.jpeg

İTFAİYE TEŞKİLATINDA YAPILAN YENİLİKLERDEN SÖZ ETTİ

Göreve gelmesinin ardından İtfaiye Teşkilatı’nda iyileştirmeler yaptıklarını dile getiren Yavaş, “Göreve geldiğimizde 154 olan araç sayısını, 146 yeni alınan araç ile 292’ye çıkarmış bulunmaktayız. 764 olan personel sayısını; 2020 yılında 295, 2022 yılında 149, 2024 yılında 100 olmak üzere 544 Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun toplamda 544 personel alımı ile 1146 ya çıkarmış bulunmaktayız. 48 olan yaş ortalamasını 40’a indirdik. Mevcut istasyon sayımızı yeni yapılan istasyonlarla beraber 48’e yükselttik. İncek, Çakırlar, Bağlum, Haymana, Etimesgut, Nallıhan, Akyurt yeni istasyonlarına kavuştu. Hurdacılar Sitesi’ne yeni istasyon inşa çalışmalarına başlandı. Çamlıdere ve Temelli istasyonlarımızın inşaatları bitmek üzere. Pursaklar, Eryaman, Natoyolu, Karapürçek, Kalecik, Çayırhan, Bala, Güdül istasyonlarının proje çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda onların da ihalesine çıkılacak” şeklinde konuştu.

b8afbdabf9cd33dade2f0f7a974b0127.jpeg

Herhangi bir beldede yangın olduğu zaman daha hızlı bir şekilde müdahalede bulunulabilmesi amacıyla da çalışma yaptıklarını sözlerine ekleyen Yavaş, “Kırsal mahallelerimize 662 adet traktör milinden beslemeli 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri verildi. Kırsal mahallerimizdeki 1302 vatandaşımıza yangına ilk müdahale eğitimi verildi. 2023 yılında 9 bin 54’ü yangın olmak üzere 28 bin 465 olaya müdahale edildi. 2024 yılının ilk 7 ayında 6 bin 26’sı yangın olmak üzere 16 bin 652 olaya müdahale edildi. 2024 yılının ilk 7 ayında 55 bin 961 kişiye sertifikalı, seminer, tatbikat, hizmet içi eğitim verildi. 2023 yılında 79 bin 729 kişiye sertifikalı, seminer, tatbikat, hizmet içi eğitim verildi. 2023 yılında yangın önleme hizmetimizde 14 bin 835 başvuru işlem görmüştür. 2024 yılının ilk 7 ayında yangın önleme hizmetimizde 7 bin 924 başvuru işlem görmüştür” ifadelerini kullandı.

c63c318bef5883d349929ed8a5438f00.jpg

LİYAKAT OLMAZSA OLMAZDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmede itfaiye eri alımı için talepte bulunduklarını belirten Yavaş, “Onları da yine aynı şekilde bu okullardan mezun olmuş, tamamı liyakate dayalı bu işin eğitimini görmüş, bomba gibi gençlerden oluşturacağız. Sizlerin daha iyi koşullarda çalışmanız için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hizmetlerde liyakat olmazsa olmazdır. Yaş da önemlidir. Onun için gençleştirmek durumundayız ve şimdiye kadar da genç itfaiyecilerimiz tecrübeli ağabeylerinin yanında gerçekten güzel çalışmalar yaptılar. Bugün yemin edecek itfaiye erlerimiz, Allah'tan kazasız, belasız bir yaşam sürmenizi diliyorum. Görev yaptığınız esnada üstün başarılar bekliyoruz. Kendinizi koruyun. Sizler için almamız gereken ekipman vesaire ne varsa hep yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Allah kazadan, beladan, yaralanmalardan, kötülüklerden sizleri korusun. Şimdiden hayırlı olsun diyor, tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.” dedi.

e4ea8cff6c1add2f6384004c82c024ab.jpeg

KAHRAMAN İTFAİYECİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri ise yemin töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın liyakat esaslı personel alım politikaları doğrultusunda teşkilatımıza sadece alanlarından mezun 550 personel dâhil ederek Türkiye'de bir ilki başardık. Araç filomuzu yüzde 90 oranında güçlendirerek, yeni itfaiye istasyonları açarak ve aramıza yemin ederek katılan yeni itfaiyeci arkadaşlarımızla Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’mıza yakışır modern, hızlı ve dinamik bir itfaiye teşkilatı olma vizyonumuzdan hiç ayrılmadan yol almaktayız. Sadece Başkentimizde değil, ülkemizin neresinde olursa olsun tüm afetlerde, itfai olaylara zamanında ve doğru müdahale etmek, can ve mal kaybını önlemek, aynı zamanda afetler ve yangınlar konusunda toplumsal bilgi ve bilinç düzeyini artırmak, bilim ve teknolojiyi güncel olarak takip ederek teşkilatımıza uyarlamak ana ilkemizdir. Bu kutsal görevimiz esnasında hayatını kaybeden tüm itfaiyecilerimizi rahmetle anıyoruz. Alın terlerini ateşe akıtan kahraman itfaiyecilerimize başarılar diliyorum.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.