Mansur Yavaş'tan Büyükelçi Sibylle Katharina Sorg’a cevap: Modern Türkiye'nin kalbi olan Ankara, eşsiz bir şehirdir

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg’un Ankara gezisiyle ilgili sosyal medya paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yanıt geldi. Büyükelçi Sorg, ziyaretine ilişkin "Türkiye’de birçok tarihi yeri gezmek için sabırsızlanıyorum. Ankara Kalesi’yle başladım." mesajını paylaşmıştı. Bunun üzerine Yavaş, Almanca bir yanıtla Sorg’un heyecanını paylaştı.

Mansur Yavaş'tan Büyükelçi Sibylle Katharina Sorg’a cevap: Modern Türkiye'nin kalbi olan Ankara, eşsiz bir şehirdir
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sayın Büyükelçi Sorg, Türk halkının zengin tarihini ve kültürünü keşfetme konusundaki heyecanınızı görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ankara Kalesi'ni keşfetmekle başlayarak, ülkemizin mirasına doğru harika bir yolculuk geçirmenizi dileriz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, modern Türkiye'nin kalbi olan Ankara’nın tarih ve kültürün bir araya geldiği eşsiz bir şehir olduğunu vurgulayan Yavaş, Sorg'a "Türkiye'ye hoş geldiniz" dedi.

Büyükelçi Sorg’un Ankara gezisi, Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini uluslararası platformda tanıtma açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.