Mansur Yavaş'tan İstanbul Baro Başkanı Kaboğlu'na anayasa hatırlatması: Anayasanın ilk 4 maddesi tartışması alevlendi

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu, göreve gelir gelmez Anayasa'nın değiştirilemez maddeleriyle ilgili tartışmalara dair önemli bir çıkış yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan da Kaboğlu'na jet cevap geldi.

Mansur Yavaş'tan İstanbul Baro Başkanı Kaboğlu'na anayasa hatırlatması: Anayasanın ilk 4 maddesi tartışması alevlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Eski CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, göreve gelir gelmez Anayasa'nın değiştirilemez maddeleriyle ilgili tartışmalara dair önemli bir açıklama yaptı.

Kaboğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilebileceğini belirterek, “1995’te başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler çıkarıldı, 2001’de ise madde 14’e insan haklarına dayanan laik ve demokratik cumhuriyet tanımı yapıldı. Yani Anayasa, daha ileriye götürüldü. Aynı şekilde ilk dört madde de dokunulabilir. " ifadelerini kullandı.

Kaboğlu'nun bu açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan sosyal medya üzerinden hızlı bir tepki geldi.

Yavaş, Anayasa'nın 4. maddesine atıfta bulunarak, "AY m. 4 çok net hocam. Anayasa Mahkemesi iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde, ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor." ifadelerini kullandı.

Bu tartışma, Anayasa'nın değiştirilemez hükümleriyle ilgili hukuki ve siyasi bakış açılarının yeniden gündeme taşınmasına neden oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.