Mansur Yavaş'tan 'istifa' açıklaması: Yavaş iddialar üzerine sert çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den ayrılacağı ve 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağı yönündeki iddialara sert bir dille yanıt verdi.

Mansur Yavaş'tan 'istifa' açıklaması: Yavaş iddialar üzerine sert çıktı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyet Yazarı Zafer Şahin'in, Yavaş'ın CHP ile yollarını ayıracağı ve cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündeki yazısı siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.

ZAFER ŞAHİN: YAVAŞ, CHP İLE KÖPRÜLERİ ATTI

Milliyet gazetesinde yer alan yazısında Şahin, Mansur Yavaş’ın 2028 seçimlerinde bağımsız bir aday olarak cumhurbaşkanlığı yarışına gireceğini öne sürdü. Şahin, Ankara kulislerine dayandırdığı iddialarda, Yavaş’ın yıl sonunda CHP’den ayrılmayı planladığını ve bağımsız belediye başkanı olarak görevini sürdüreceğini yazdı. Bu iddialar, siyasi arenada büyük tartışmalara yol açtı.

MANSUR YAVAŞ: "İFTİRA VE YALANLARLA VAKTİM YOK"

Mansur Yavaş, Ekol TV’ye verdiği röportajda, Zafer Şahin’in iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yavaş, "İftira, tezgah ve yalanlarla uğraşacak vaktim yok" ifadelerini kullanarak, CHP’den ayrılacağına dair söylentilerin tamamen asılsız olduğunu belirtti. Yavaş’ın bu net açıklaması, kendisi hakkında çıkan iddiaların siyasi bir manipülasyon olduğunu ima etti.

CHP'YE SİTEM: "SON ANDA BİLGİLENDİRİLDİM"

Yavaş, CHP’nin Tüzük Kurultayı'nda yapacağı konuşma ile ilgili son anda bilgilendirildiğini dile getirerek, partiye olan sitemini de açıkça ifade etmişti. Yavaş'ın bu sitemi, parti içindeki bazı kırgınlıkların işareti olarak yorumlanırken, bu durumun CHP’den ayrılacağı iddialarını daha da güçlendirdiği ileri sürüldü.

SİYASİ KULİSLERDE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Yavaş’ın CHP’den ayrılacağına dair çıkan söylentiler, parti içindeki bazı çevreler tarafından da yakından takip ediliyor. CHP yönetimi ve Yavaş arasındaki ilişkilerin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, Yavaş’ın açıklamaları bu spekülasyonları durdurmak için yeterli olmadı. Siyasi kulislerde, Yavaş’ın gelecekteki adımlarına dair çeşitli senaryolar konuşulmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.