Mansur Yavaş'tan Polatlı'ya müjde: İçme suyu hattında sona yaklaşıldı

Polatlı'nın uzun yıllardır yaşadığı su sorununa çözüm geliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve gelmesiyle birlikte verdiği sözü tutarak, Polatlı ilçesini kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak olan 100 kilometrelik içme suyu hattının yapım çalışmaları son aşamaya ulaştı.

Mansur Yavaş'tan Polatlı'ya müjde: İçme suyu hattında sona yaklaşıldı
Yayınlanma:

Hatta çalışmalar devam ederken hattın kalan 5 kilometrelik kısmında hızla ilerleyen çalışmaların yanı sıra, Sincan Yenikent'ten hatta branşman bağlanarak su dolum işlemi başlatıldı. Şu anda 6 kilometreye kadar su ulaşan hattın, şubat ayının ortasına doğru tamamen dolması planlanıyor. Bu gelişmeyle birlikte Polatlı'da musluklardan sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu kesintisiz şekilde akacak. Açılış töreni de suyun bölgeye ulaşmasıyla birlikte gerçekleştirilecek.

1-001.jpg

30 yıldır su kriziyle boğuşan Polatlı'da hayata geçirilen bu dev proje, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Polatlı'ya su taşıyacak olan 100 kilometrelik ana isale hattının yaklaşık 95 kilometresinin tamamlanmasıyla gerçekleşiyor. Projeden, Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı'nın tamamı olmak üzere toplamda 1,5 milyon kişi kesintisiz içme suyu elde edecek.

Projenin güncel maliyeti 2 milyar 375 milyon 374 bin 594 TL olarak belirlendi. ASKİ yetkilileri, büyük çaplı hatların kentte merkezi noktalardan geçtiği için ekiplerin özenli bir çalışma yürüttüğünü ve mevcut altyapıyı koruyarak çevre kirliliğine neden olmadan projeyi hayata geçirdiklerini belirttiler. Proje, Polatlı'nın su sorununa kalıcı bir çözüm getirerek bölgede yaşayan vatandaşlara uzun vadeli bir rahatlık sağlamayı hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından da Polatlı'ya su müjdesini paylaştı ve 30 yıllık hasretin biteceğini açıkladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.