Meclis üyeleri, ABB Başkanı Yavaş'a eleştirileri sıraladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde bütçe kabulünün ardından, AK Partili ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ABB Başkanı Yavaş'ın hizmetlerini değerlendirdi.

Meclis üyeleri, ABB Başkanı Yavaş'a eleştirileri sıraladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara için yaptığı çalışmalar ve geride bıraktığı 4 buçuk yıl AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri tarafından gözden geçirildi.

ABB Meclisinde 2024 yılı için belirlenen 92 Milyarlık bütçe kabul edilmesinin ardından meclis üyeleri ABB Başkanı Yavaş'ın hizmet süresini değerlendirdi. AK Partili ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Yavaş'a sert eleştiriler yöneltildi.

ABB bütçesi için yaklaşık 20 gündür çalışan meclis üyeleri, 2024 yılı bütçe görüşmelerine katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sadece kendi sunumunu yapıp, meclisten ayrılmasına tepki gösterdi. Kendilerinin dikkate alınmadıklarını dile getiren meclis üyeleri Yavaş'ın toplantıdaki tutumuna karşı çıktı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ABB Başkanı Yavaş'ın bütçe konuşmalarına katılmamasını eleştirerek “Sayın Yavaş’ın seçim gününe kadar kullanacağı bütçenin konuşulduğu bu toplantıya Sayın Yavaş ne yazık ki katılma gereği bile duymadı. Bu hepimiz için ibretle takip edilmesi gereken bir husustur. Ankara tarihinde böyle bir şey olmamıştır." dedi.

"ABB’nin Kahramankazan’da taş üstüne taş koyduğu yok." diyen Oğuz, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Yavaş, 2 yıl önce geçmiş dönemde yapılan Aile Yaşam Merkezi içerisinde bir kreş açmaya karar verdi. Aradan geçen 2 yılda o kreş açılmadı. Ben elimdeki bütçe ile ilçemde 2 tane kreş açtım. Eğer hala o söz verdiğiniz kreşi açamayacaksanız verin bana o kreşi belediye olarak ben işleteyim. Aralık ayının sonuna kadar da bütün tadilat ve tamiratını ben yapayım."

“MANSUR YAVAŞ MECLİS’TEN KAÇIYOR”

ABB AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise “ABB Başkanı Mansur Yavaş burada bir konuşma yaptı ancak biz konuşmaya başlayınca kendisi ortadan kayboldu." eleştirilerini yöneltti.

"Mansur Yavaş meclisten kaçıyor." diyen Murat Köse, şunları söyledi: "Mansur Yavaş denetim komisyonu sorularından kaçıyor. Sorularımıza cevap veremeyeceği için açıklama yapamayacağı için kaçıyor. Bazen de eline yüzüne bulaştıracağı için kendi içerisindeki otoriter, agresif tavrı herkesin göreceğinden endişe ettiği için ABB meclisinden kaçıyor."

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da “Sayın Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hayali ile il il gezdi; kongrelere, mitinglere katıldı ancak kendi şehrinde kendi yönettiği belediyede meclis görüşmeleri yapılırken kendisi konuştu ve arkasına bile bakmadan gitti." sözleriyle eleştiri oklarını yöneltti.

MECLİS ÜYELERİ ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI

ABB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir: “Sayın Mansur Yavaş seçimlerde yaklaşık bir buçuk yıl sonra yani 2020 yılının 10’uncu ayında suya zam için neden çırpındınız?”

AK Parti Yenimahalle Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz: “30 büyükşehir arasında yatırımda ilk 10’da olan ABB, 2021 yılında yüzde 25.53 ile 26’ncı sıraya, 2022 yılında ise 30.11 ile 27’nci sıraya düşürülmüş. Bu rakamlar sözün bittiği yerdir."

AK Parti Pursaklar Meclis Üyesi Meral Bozoğlu: “Bizim bir projenin tamamını gerçekleştirdiğimiz süre içerisinde o projenin bakımını bile yapamayan bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız.”

Balâ Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Karaca: “4 senedir ağaçlar bakımsızlıktan kurutuldu. Konya yolu üzerindeki ağaçlar en az 3 kere de değiştirildi. ‘7’nci ayda ağaç mı dikilir hiç mi ziraatçımız’ yok diye bir şey söylemiştim. Bu lafımın üzerinde anladım ki bizim ziraatçımız yokmuş."

Ayaş Belediyesi Meclis Üyesi Sadık Yavuz: “16 araba her gün Ayaş’a gidip geliyordu. Mansur Yavaş göreve gelir gelmez onu 9’a düşürdü. Otobüslerin yenilenmesi için kredi istediğinde onayladık. Bu olmaz!”

Altındağ Belediyesi Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez: “Geçmişte Ankara’da çocukların bakıldığı 37 tane sevgi evleri vardı. Buralarda yetim ve öksüzlere bakılıyordu. Yeni belediye başkanı geldiği anda ilk icraatı o 37 evi kapatıp o çocukları sokağa bırakmak oldu.”

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Kürşat Koçak, “Maalesef görüyoruz ki 5 yılda toplamda 120 milyarlık bütçe ile Ankara'mızı yöneten başkan ve kadroları Ankaralı hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükselten ve refah artırıcı projeleri ve çalışmaları yeterli düzeyde yapamadı."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.