Melike Hatun Cami Müezzini Akbay: “Zenginin malında fakirin hakkı var!”

Ankara'nın en büyük camilerinden biri olan Melike Hatun Camisi'nin Müezzini Cafer Akbay zekât ve fitre vermek isteyenlere aracı olmaya çalıştıklarını belirterek “Zenginin malında fakirin hakkı var” dedi.

Melike Hatun Cami Müezzini Akbay: “Zenginin malında fakirin hakkı var!”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ulus’taki Melike Hatun Camisi’nin müezzini Cafer Akbay camilere Cuma günü gelen cemaatin her gün gelmesi halinde cami sayısının yetersiz kalacağını söyledi.

Türkiye’de yanlış bir şekilde cami sayısının sorgulandığını anımsatan Akbay ‘’Cuma, bayram, kandil gibi özel günlere baktığımızda akın akın dolan camiler, avluya kadar inen cemaatle karşılaşıyoruz. Cami sayısını sorgulamak yerine, İslam'la ne kadar iç içe olduğumuzu düşünmek gerekiyor. İnsanlarımız her zaman camiye gelse, emin olun var olan camilerimiz yetersiz kalır’ dedi.

FAKİRİN, ZENGİNİN MALINDA HAKKI VAR!

İslam dinin adalet ve eşitlik dini olduğunu belirten Akbay ramazan boyuncu fitre ve zekât vermek isteyenlere aracılık yaptıklarını söyledi. Akbay şöyle devam etti:

“Dinimiz, fakirin zenginin malında hakkı olduğunu söylüyor. Biz de elimizden geldiğince aracı olmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 TL olarak belirledi. Tabii ki bu miktar minimum düzeyde. Herkes dilediği düzeyde yardım verebilir. Ekonomik gücü yerinde olan, belli bir mal varlığına sahip herkes fitre ve zekâtını düzenli bir şekilde verse, yardıma ihtiyacı olan insanlar da rahatlıkla oruçlarını tutabilir. İslam'ın yardımlaşma ve dayanışma dinini unutmayalım. Son olarak evveli rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan ramazanı şerifin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini ve Gazze’de ,Doğu Türkistan’da ve tüm İslam coğrafyasında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.