Memurlardan TÜİK'e tepki büyük: "Gerçek enflasyon rakamları gizleniyor!"

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Kamu Birliği Konfederasyonu, TÜİK binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Memurlardan TÜİK'e tepki büyük: "Gerçek enflasyon rakamları gizleniyor!"
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte memurların alacağı zam oranı da netleşti.

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Furkan Ali Çiftçioğlu, gerçekleştirilen basın açıklamasında, haziran ayı enflasyon oranını 1.64 olarak, 6 aylık enflasyonu ise yüzde 24.72 olarak açıklayan TÜİK'e tepki gösterdi.

Çiftçioğlu, "Türkiye’nin en şeffaf olması gereken kurumu yaklaşık 2 yıldır kapalı bir kutuya döndü. TÜİK yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak yayınladığı ve enflasyonun hesaplanmasında hayati bir öneme sahip olan madde sepeti ve madde sepetinin fiyat listesini yayınlamayı durdurdu. 400’den fazla maddenin ortalama fiyatlarını içeren ve aydan aya artan hayat pahalılığını gözler önüne seren bir tabloydu. Ancak gerçek enflasyonu gizlemek adına bu liste kaldırıldı. Bugün gelinen noktada TÜİK’in hayat pahalılığını hesaplama aracı olarak neleri kullandığını, hangi temel maddeleri baz aldığını ve nereden alışveriş yaptığını artık bilmiyoruz." dedi.

untitled-1-003.jpg

İstanbul Ticaret Odası haziran ayı enflasyon oranının yüzde 3.42 olarak belirlenirken ENAG’a göre yüzde 4.27 olarak belirlendiğine dikkat çeken Çiftçioğlu, "TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon ENAG’ın açıkladığı aylık enflasyonun neredeyse üçte biri. TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon ENAG verilerine göre sadece 1.5 haftalık enflasyondur. 1 aylık enflasyon yüzde 1.64 müdür? Son 6 ayda aldığın ürünler sadece yüzde 24 mü zamlanmıştır! 6 aylık enflasyon yüzde 24 ise sadece mayıstan hazirana kıyas ettiğim elimdeki bu market fişi neyin nesidir. Buradan bir sendikacı olarak değil bir vatandaş olarak sesleniyorum. Mayıs ayında aldığım 1 kilo domatesi 16 lira iken haziran ayında aynı marketten aldığım aynı kalite domates 26 lira! Enflasyonu düşük açıklayarak alacağım zammın vebaline girenlere soruyorum şu domatesi soğanı biberi aldığınız marketi açıklayın da bari bizde oraya gidelim!" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.