Metal Art heykelleriyle geri dönüşüm mesajı

Ankara'da Zafer Erdemli Stüdyosu'nda çalışarak atık malzemelerden sürdürülebilir sanat eserleri üreten Cem Erdemli, “Genelde yıllarca biriktirdiğimiz hurdaları stoklayarak projeler gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Metal Art heykelleriyle geri dönüşüm mesajı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'nın sanat sahnesinde fark oluşturan isimlerden biri olan Cem Erdemli, 10 yıldır metal art heykel işiyle uğraşıyor.

Çeşitli atık malzemeleri değerlendirerek biçimsel çalışmalara imza atan Cem Erdemli, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda anadolugazete.com.tr’ye metal sanatın incelikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdemli, “Özellikle sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında projeler üretiyoruz. Büyük şirketlere, otellere, kafelere tasarım çalışmaları da yaparak, mekanlara sıra dışı bir hava katıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

GERİ DÖNÜŞÜM İLE ÇEVREYE KATKI

Projelerinde kullanılan eski metal objeleri değerlendirerek yeni eserler üreten sanatını benimseyen Erdemli, “Bu sayede çevreye olumlu bir katkıda bulunuyor ve metal eşyaların çöpe gitmekten kurtarılmasına yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Cem Erdemli, “Atık malzemelerle yaptığımız sürdürülebilir sanat eserleriyle farkındalık yaratmayı hedefledik. Hazır ürünleri kullanmaktansa hurdayı tercih etmemiz de bizim kendi çizgimizden kaynaklanıyor. Gençlere mesajım olacak. Metal Art sanat okulunu okuduktan sonra veya buna ilgi duyan kişiler kendilerine bir malzeme veya bir tarz seçip ona yönelsinler. Hayata dair bir şeyler anlatmak istiyorlarsa, bu sanat dalı onlar için çok uygun. Çünkü bu sanat dalında ayal gücünün ucu bucağı yok. Hurda malzemelerle diledikleri her şeyi yapabilirler.” sözleriyle gençlere sanatın içinde yer alma önerisinde bulundu.

sanat.jpg

ÇANAKKALE’DE ASKER FİGÜRLERİ

Metal Art sanatını seven koleksiyonerlerin olduğunu belirten Erdemli, “Çanakkale’deki şehitlikte yeni bölümler açılıyor. 1915 yılında savaştan çıkmış malzemeler ile iki asker figürü yaptık. Orada en son yaptığımız eser, mezarın başında duran beyaz renkte askerler oldu.
Şimdi ise talep doğrultusunda yeni bir projemizi hayata geçireceğiz. Kahveci dükkanının bahçesine Anka Kuşu ile ateş çukuru yapacağız. Bu kapamamda bazı firmalar kendilerine özel talepleri ile bize isteklerini sunuyorlar. Dolayısıyla bu sanat dalında aklınızı bir şeyle sınırlandıramıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

"BİZ ASLINDA FİKİR SATIYORUZ"

Fiyat konusuna da değinen Erdemli, “Yaptığımız eserler 30 bin ve 150 bin TL arasında değişiyor. Örneğin; kadın figürü çalışmamız 150 bin TL’dir. Aslında biz heykelden çok, fikir satıyoruz. Örneğin; ‘Bu kadın heykelinin aynısını bir daha yap.’ derseniz yapamayız. Çünkü orijinalliğini koruyarak aynı malzemeleri bulup bir araya getirmek ve yeniden yapmak çok zor.” dedi.

Verdiği mesajlar, atölye çalışmaları ve geri dönüşüm sanatındaki özgün yaklaşımıyla sanatseverlerin ilgisini çekmeyi başaran Cem Erdemli, Ankara İvedik Sanayi bölgesinde, Hacettepe Heykel Bölümü mezunu ağabeyi Asaf Erdemli ile birlikte eserlerini hayata geçirdiği söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.