Metin Özaslan, Mamak için hazırladığı projelerini açıkladı

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Özaslan, anadolugazete.com.tr’ye özel verdiği röportajda Mamak için planladığı projeleri anlattı. Özaslan, "Mamak'ta ilk önceliğimiz yoksulluğu gidermek ve kentsel dönüşümü hızlandırmak olacak." dedi.

Metin Özaslan, Mamak için hazırladığı projelerini açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Özaslan, Mamak kentsel dönüşümüyle ilgili projelerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Metin Özaslan, yaptığı açıklamalarda Mamak'ta önceliğin yoksullukla mücadele ve kentsel dönüşümün hızlandırılması olacağını belirterek aday gösterilip seçilmesi halinde ilçeye kazandıracağı projeleri şu şekilde sıraladı:

"MAMAK, YAP-SATÇILIK İLE ÇÜRÜYOR"

“Mamak baştan aşağı yenileniyor zaten. Ama burada ‘yap satçılık’, eski düzen bitişik yapılar şeklinde gidiyor. Bu çok yanlış bir sistem. Mamak, 'yap-satçılık' ile çürüyor. Öyle ki dört beş katlı binalar, bazı yerlerde üç katlı binalar, bunu da anlamak mümkün değil. Bina beş katlı iken yanındaki neden üç katlı? Balkona çıktığınızda hemen karşı binadaki komşunuzun yatak odasını, oturma odasını gördüğünüz binalar yapılıyor. Bu insanı stres sahibi yapan bir yaşam alanıdır, bu böyle olmamalıdır.

"DEMİRLİBAHÇE'DE KAT YÜKSEKLİĞİNİN OLMASI GEREKİYOR"

Demirlibahçe hattı Ankara’nın en nezih ilçelerinden birisiydi ama çürüyor. Binalar çürüyor. Burada kentsel dönüşümü daha büyük ölçekli yapıp, alana yayarak insanların rahatça balkona çıkabileceği, binaların rüzgar alabileceği, her bir dairenin güneş alacağı ama her şeyden önce balkona çıkıp özgürce rahatına bakabileceği bir yapı sistemine ulaşmamız lazım. Bunun rasyonel olabilmesi için Demirlibahçe tarafında kat yüksekliğinin arttırılması gerekiyor .

ozaslan-1.jpg

"ABİDİNPAŞA, TUZLUÇAYIR VE AKDERE'DE KENTSEL ÖDÜNÜŞÜM ŞART!"

Bir diğeri de Abidinpaşa’dan Akdere kavşağından, Tuzluçayır kavşağına kadar olan bir hattımız var. Buradaki yapılar eskidi, cadde taşımıyor. Arkada devasa bir Natoyolu hattı var. Şehir oraya doğru da gelişiyor ama burada trafik gitmiyor. Bir de rasyonel olmayan bir dirsek var; Tuzluçayır’a gelince 90 derecelik bir dönüş var. Burası tam bir mezbele alanı. Bu iki bölgeyi bir kentsel dönüşüme tabi tutmamız lazım. Müteahhitler araya girip buraları tek tek yaptığı zaman olmuyor. Buna izin vermemek lazım. Toplu bir dönüşüme ihtiyacımız var. Bu alanda Şanzelize gibi ağaçlar, boydan boya yürüyüş yolu, kafeler, Akdere’den Tuzluçayır’a kadar geniş alanlara yayılmamız gerekiyor. Katları yükseltip yeşil alanları çoğaltan bir dönüşüm burada gerekiyor. Mamak baştan aşağı bir kentsel dönüşümle elden geçmek zorunda.

"ANKARA'DA TRAFİK PROBLEMİ VAR"

Bizim ana hedeflerimizden birisi şehri öbür tarafa taşımak. Bu çanak tıkandı. Ankara taşımıyor. Sürekli artık bir trafik problemi var Ankara’da. Sadece bu çanakta 5 milyon insan yaşıyor. Bizim bunu dağıtmamız lazım. Yeni bir 'Doğukent', yeniden bir 'Batıkent', yeni bir 'Güneykent', yeni bir 'Kuzeykent' olması lazım. Her biri birer milyon nüfuslu dört yeni şehir planlamamız lazım. Tabii bu, Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapabileceğimiz bir iş. Biz sosyal demokratlar, şehir kurmayı severiz ve bunu başarırız. Yenimahalle’yi de biz kurduk, Batıkent’i de biz kurduk, yine yaparız. Ama bunu Doğukent’ten başlatacağız, çünkü o taraflar çevresiyle, peyzajıyla, oksijeniyle, suyuyla çok daha mümbit alanlar. Bu tarzda sağlam zeminli yerlerde çocukların rahatça koşabileceği şehirler yapmamız lazım.

"KADINLAR ÜRETİME KATILMALI"

Kadınların üretime, istihdama katılması gerekiyor. Kadın kooperatifleri konusunda önemli çalışmalarımız oldu, bunları daha da çoğaltmak istiyoruz. Her mahallede bir kadın kooperatifi kurmak istiyoruz. Kadınları meslek sahibi yapmak istiyoruz. Gençlerimiz için Mamak'ta istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor. Bunun için organize sanayi bölgeleri yapacağız. Bu konuda büyük firmaların destek olacağına inancım tam, zaten temaslarımız da var. Ticari hayatı canlandırmak için dönemlik kampanyalarımız olacak. Esnafımızı destekleyecek, Mamak'ta alışverişin yapılmasını teşvik edecek projelerimiz var. Tarım konusunda Mamak'ı yeniden üretimin merkezi yapmamız gerekiyor.

"MAMAK'TA KÖTÜ BİR BELEDİYECİLİK VAR"

Mamak'ta kötü bir belediyecilik var. Belediye başkanları savaşçı değil, barışçı olmalıdır. Bizler her kesimle temas halindeyiz. Bölgenin içinden çıkan aday adayıyız. Atadan, dededen Mamaklıyız. Mamak'ı en iyi bilen, sorunlarını tespit eden, çözüm önerilerini hazırlayan bir belediye başkan aday adayı olarak yola çıktık. Bu konuda geçmişte yaptığımız çalışmalar, edindiğimiz tecrübe ile Mamaklı hemşehrilerimize hizmet etmek istiyoruz. Bizde aday olmak zordur, aday olursam seçimi kazanmak için zor olmayacak. Her kesimle temasımız var ve seçimi kazanacağımızdan şüphemiz yok.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.