Milli Güreşçi Taha Akgül: Karakucak Güreşleri gençler için büyük bir fırsat

Keçiören Belediyesi tarafından 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Olimpiyat şampiyonu ve Milli Güreşçi Taha Akgül, "Karakucak güreşleri, Türkiye’nin gelecekteki şampiyonlarını yetiştirmek için büyük bir öneme sahip. Keçiören Belediyesinin alt yapısı için buradaki parlayan gençleri takip edeceğiz." dedi.

Milli Güreşçi Taha Akgül: Karakucak Güreşleri gençler için büyük bir fırsat
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Olimpiyat şampiyonu ve Milli Güreşçi Taha Akgül, konuşmasında olimpiyat sonrası yaşadığı zorlukları, baba olmanın getirdiği heyecanı ve Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Karakucak Güreşleri’nin önemini vurguladı.

"BABA OLDUM, STRESLİ BİR SÜREÇ YAŞADIM"

Milli güreşçi, olimpiyat sonrası zorlu bir süreç geçirdiğini belirterek, "Ayağımı kontrol ettirmeye bile gitmedim. Eşimle birlikte çok stresli zamanlar geçirdik. Olimpiyat sonrasında hemen uçağıma eşimin yanına gittim. Geçtiğimiz perşembe günü, kızımız dünyaya geldi. Emilya Nur ismini verdik. Çok şükür eşim de bebeğimiz de sağlıklı. Bu süreç benim için gerçekten stresliydi, zihnim sürekli onlardaydı." dedi.

Akgül, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Karakucak Güreşleri’nin Türkiye tarihindeki en büyük ödüllü organizasyon olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Başpehlivanlıkta birinciye araba verilmesi ve diğer kilolardaki ödüllerin büyüklüğü şu anda bin 500'e yakın sporcunun burada yarışmasına sebep oldu. Ben Sivas’ta karakucak güreşlerine katıldım. Bu çimenlerden geçtim. Bu anlamda Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'a teşekkür ediyorum."

"GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI BURADAN ÇIKARTACAĞIZ"

Taha Akgül, Karakucak Güreşleri’nin genç sporcular için büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek, “Karakucak güreşleri, Türkiye’nin gelecekteki şampiyonlarını yetiştirmek için büyük bir öneme sahip. Keçiören Belediyesinin alt yapısı için buradaki parlayan gençleri takip edeceğiz. 12-13 kişilik bir izleme komitemiz var ve onların arasından seçilenleri olimpiyatlara hazırlamak için altyapıya kazandıracağız. Sadece bir karakucak güreşi olarak bakılmamalı, bu organizasyon geleceğin şampiyonları için büyük bir yatırım” ifadelerini kullandı.

"GÜREŞİN ÖNEMİ BÜYÜK"

Son olarak genç güreşçilere de tavsiyelerde bulunan Akgül, şunları kaydetti:

"Güreş geleceğin bir adımı, buradaki performansları küçümsemesinler. Ben 11 Avrupa, 3 dünya şampiyonluğu, 1 olimpiyat şampiyonluğu ve 2 olimpiyat bronz madalyası kazandım kariyerimi sonlandırdım. Şampiyonluklar buradan geçiyor. Burada yaptıkları güreşler, onların olimpiyat başarısının bir adımı. Kendilerine bu tavsiyeyi veriyorum. İnşallah düzenli çalışmaları, beslenmelerine dikkat etmeleri durumunda başarılı olmamaları söz konusu değil.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.