Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz: Sürekli kan kaybediyoruz

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, "Ganyan bayilerin kâr marjı çok düşük. Ankara'da 200'ün üzerinde bayi varken bu sayı 152'ye düştü. Esnaf geçinemiyor." dedi.

Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz: Sürekli kan kaybediyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, ganyan bayi esnafının zor durumda olduğunu vurgulayarak, yüzde 5 olan kâr marjının yüzde 7'e çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

"SÜREKLİ KAN KAYBEDİYORUZ"

Pandemi sürecinde esnafın bir mağduriyet yaşadığını sonrasında ise üst üste gelen zamlarla maliyetlerin daha da arttığını ancak kar marjının yükselmediğini belirten Poyraz, "Her gün 12 saat çalışıyoruz. Bayram izni olmadan, resmi tatil olmadan, mesai olmadan sürekli çalışıyoruz. Ancak yine sürekli kan kaybediyoruz. Ücret artışı olmadan 365 gün çalışılıyor. Dükkân kirası, personel gideri, faturalar büyük bir yük. Oda'mıza kayıtlı olan esnaf sık sık arayıp iş yerlerini kapatacaklarını söylüyor." dedi.

untitled-1.jpg

"ESNAF, DÜKKÂNI KAPATIYOR"

Türkiye genelinde 3 bin ganyan bayi bulunduğunu ancak bu sayının 2 bin 500'e düştüğünü, Ankara'da ise 50'den fazla dükkan kapatan esnafın olduğunu dile getiren Poyraz, "Kâr marjının yüzde 7 olmasını istiyoruz. Bu konuda birçok yazışma gerçekleştirdik. Ancak Türkiye Joker Kulübü ile görüşemiyoruz. Bu noktada tıkanıyoruz. Bu sektörden onlarca paydaş ekmek yiyor. Ekonomi, küçük esnafı bitiriyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.