Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara’da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi ve beraberindeki heyeti Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı. Mısır Cumhurbaşkanı'nın Ankara ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden canlanması açısından büyük önem taşıyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara’da
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililerle birlikte Esenboğa Havalimanı'nda Mısır heyetini karşıladı. Sisi'yi taşıyan uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesiyle birlikte karşılama töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından, iki lider Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

sisi-erdogan.jpgFotoğraf: AA

SİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara ziyareti vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türkiye ile Mısır arasında yeniden canlanan ilişkilerin, her iki ülke için de büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. X (eski Twitter) hesabından bir paylaşımda bulunan Sisi, Türkiye'ye yaptığı bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'ye ziyarette bulunmak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Sisi, "Benim bugünkü (Ankara) ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki Kahire ziyareti, Mısır ile Türkiye arasında yeni bir dostluk ve işbirliği başlatma iradesini yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

sisi-erdogan-001.jpg

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yıllarda katılığı televizyon programlarında Sisi ile görüşmesi için aracı olanlardan bahsederek şunları söylemişti: "Aracı olanlar oluyor, 'Tayyip Erdoğan neden Sisi ile görüşmüyor?' diyenlere cevap veriyorum. Ben böyle bir kişi ile asla görüşmem, her şeyden önce onun genel af ile içerideki bütün insanları serbest bırakması lazım. Onları serbest bırakmadığı sürece de biz kalkıp Sisi ile görüşemeyiz; görüşenler de şunu bilmesi lazım: Onlar da tarihte farklı bir şekilde değerlendirileceklerdir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.